Fietsers banen zich een weg in Brussel-Stad

02/07/2011 - Brussels Gewest - Brussel Stad

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Stad Brussel willen tegen 2020 respectievelijk 20% en 15% fietsverplaatsingen. Om dit te bereiken moet de Stad Brussel meer maatregelen treffen om de fiets en een autoluw centrum te promoten. Hoewel er zeven jaar geleden fietspaden werden beloofd, ontbreken ze grotendeels op de centrale lanen waardoor het voor de fietser te gevaarlijk en onaangenaam is. Velofiets Bruxsel neemt dan maar zelf het heft in handen en nodigt iedereen uit om zaterdag 2 juli fietspaden aan te leggen op de centrale lanen. Op deze belangrijke fietsassen in het centrum is de zichtbaarheid van fietsers nog altijd te beperkt.

De afdeling Velofiets Bruxsel van Fietsersbond en GRACQ – Les Cyclistes Quotidiens wil een punt maken en is vastbesloten om het mobiliteitsbeleid van de Stad Brussel te ondersteunen. Na de actie ‘Fietsers banen zich een weg!’, tevens de kick-off van deze kersverse afdeling, zal Velofiets Bruxsel contact opnemen met Christian Ceux, Brussels Schepen van Mobiliteit, en hem het nodige materiaal om een fietspad te trekken overhandigen. Op deze manier nodigt ze hem uit om de daad bij het woord te voegen en zijn beloftes waar te maken. Niet enkel de schepen moet overtuigd worden, in september contacteert Velofiets Bruxsel ook de gemeenteraad. Wordt vervolgd.

Actie

Op zaterdag 2 juli gaf Velofiets Bruxsel de aftrap en nodigde ze alle fietsers uit om zich een weg te banen in het Brussels stadsverkeer, fietspaden te trekken en het glas te heffen op de start van deze bloeiende fietswerkgroep in Brussel centrum.

Bekijk de foto's