Fietsersbond in Temse in 2012

06/01/2016 - Oost-Vlaanderen - Temse

Resultaten in 2012

Drukknopverlichting hersteld
Aan het kruispunt N16/Gasthuisstraat/Doornstraat werkte de verlichte melding "OPROEP OPGENOMEN" niet meer in de drukknoppen van de verkeerslichten voor fietsers en voetgangers.
Na een melding op het Meldpunt Fietspaden is dit hersteld.
Lees meer - pdf

Spiegel geplaatst aan onoverzichtelijke hoek
Waar het fietspad langs de Frank Van Dyckelaan met twee hoeken van 90° overgaat naar het dijkpad langs de Schelde, is een spiegel geplaatst op de hoek waar men door een hoge haag de tegenliggenliggers niet kan zien afkomen.
Lees meer - pdf

Nieuwe fietsenstalling op de Guido Gezelleplaats
Ter gelegenheid van de start van 'met belgerinkel naar de winkel' en een beetje als troostprijs voor de (nog) niet geplaatste fietsenstalling in de Kouterstraat, is een nieuwe fietsenstalling geplaatst op de Guido Gezelleplaats tegen de muur van de N16. Bezoekers van de Roxy hebben nu een diefstalveilige fietsenstalling in de nabijheid.
Lees meer - pdf

Diepe sleuf hersteld in het fietspad op de Afschrijverslaan
Pas bijna 4 weken na onze melding, is een aangebrachte diepe sleuf in het betonnen fietspad uiteindelijk opgevuld met rode klinkers. Bij dergelijke snelle afhandelingen vragen we ons soms af, of het wel nut heeft om gebreken aan fietspaden te melden. Na de herstelling is men trouwens nog een hoopje afval op het fietspad vergeten opruimen.
Lees meer - pdf

Stopstreep voor fietsers op 'de viaduct' eindelijk verplaatst
De stopstreep op het fietspad op de viaduct over de N16 voor de verkeerslichten aan de oprit naar Sint-Niklaas, is eindelijk verplaatst! De stopstreep op het fietspad staat nu dichter bij de verkeerslichten dan de stopstreep op de rijbaan. Daardoor zijn wachtende fietsers beter zichtbaar, vooral voor vrachtwagenchauffeurs. Bij groen licht kunnen fietsers bovendien vertrekken met voorsprong. Hierdoor worden dodehoekongevallen met afslaande voertuigen hopelijk vermeden.
Lees meer - pdf

Verraderlijk putje hersteld
In de Kasteeldreef nabij het park lag een verraderlijk, bijna onzichtbaar putje in het asfalt. Deze verzakking lag midden op de "rijlijn" van fietsers die van de Kasteelstraat naar de Fonteinstraat rijden. De technische dienst van onze gemeente heeft dat putje direct na onze melding hersteld!
Lees meer - pdf

Hinderlijke signalisatie op het fietspad
Tijdens werken in de Hoogkamerstraat aan de viaduct over de E17, voert Belgacom ook werken uit naast het fietspad waarbij hun signalisatie meer dan de helft van het fietspad onnodig verspert. Dit veroorzaakt gevaarlijke toestanden voor fietsende scholieren!
Lees meer - pdf

Een betere fietsenstalling aan 'De Reiger'
"Wielplooiers" werden vervangen door degelijke "nietjes": diefstalveilig en geschikt voor alle soorten fietsen.
Lees meer - pdf

Hinderlijke reclame op het fietspad
Het is weliswaar slechts een zeer kort fietspad in de Akkerstraat, maar ook daarop mogen geen hinderlijke voorwerpen geplaatst worden.
Lees meer - pdf

Oprit Scheldebrug uiteindelijk toch toegelaten voor fietsers
Gedurende enkele jaren was het verboden om vanaf de rotonde aan de Kasteelstraat naar de oprit van de Scheldebrug te fietsen. Nu is dat eindelijk in orde gebracht.
Lees meer - pdf

Toegang scheldedijk in de Dijkstraat aangepast
De niet overzichtelijke schuine toegang is weggewerkt. Vanaf de markt was deze toegang verboden, maar dat werd dikwijls genegeerd, waardoor regelmatig aanrijdingen gebeurden tussen fietsers.
Lees meer - pdf

Fietsers kunnen opnieuw voorsorteren op het Stationsplein zonder verkeersovertreding
Zoals vorig jaar in 2011, kon men vanaf het fietspad langs de Rik De Rycklaan op het Stationsplein richting Parklaan enkel voorsorteren naar links door een volle witte lijn te overschrijden. Door deze lijn wat te verkorten is dit nu weer mogelijk zonder deze verkeersovertreding.
Nog steeds jammer dat de fietssuggestiestrook helemaal rechts het verkeerd signaal geeft om niet voor te sorteren naar links...
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld
Op het kruispunt "Luizemarktje" zijn de knipperlichten aan het fietspad van de Hoogkamerstraat hersteld.
Lees meer - pdf (2011)

___________________________________________________________________________________

Lauwerkrans in 2012

Doodlopende straten worden doorlopend voor fietsers en voetgangers
Het project 'DooRlopende straten' is gelanceerd door de Voetgangersbeweging, maar is evenzeer nuttig voor fietsers. Hier werden wij gepakt op snelheid door de gemeente, die de gepaste stickers aanbracht op de verkeersborden F45 (doodlopende straat). Een uitstekend initiatief, maar het werk is eigenlijk nog niet volledig af ...
Lees meer - pdf

___________________________________________________________________________________

Mislukking in 2012

Dit jaar was er gelukkig slechts één echte mislukking, maar ze heeft lang geduurd!

Gevaarlijke bult op de Wilfordkaai
Aan de bouwwerken van het 'Palingshuis' was begin maart een zeer hevige bult dwars over de weg aangebracht, om kabels te beschermen. Automobilisten ondervonden hinder van deze bult, maar voor fietsers was hij ronduit gevaarlijk! Tijdens het carnavalweekend was hij verwijderd, waardoor we dachten dat gevolg gegeven was aan ons verzoek, om de kabels hoog boven de rijbaan te spannen. Ook tijdens "100 jaar vliegweek" was de bult weg. Toen dachten we dat dit zo zou blijven. Daarna is evenwel de bult telkens opnieuw aangebracht. Herhaaldelijk hebben we gevraagd om de bult te verwijderen, maar hij is blijven liggen tot midden december, meer dan 9 maand lang!
Lees meer - pdf