Fietsersbond in Temse in 2013

31/12/2015 - Oost-Vlaanderen - Temse

Resultaten in 2013

Legen Heirweg - Fietsen naar Elversele is opnieuw wettig toegelaten
Na een lange periode van verkeersovertredingen en rechtsonzekerheid, mogen fietsers eindelijk met een gerust gemoed op de Legen Heirweg verder naar Elversele fietsen.
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld
Zoals in 2011 en in 2012 is nu einde februari 2013 op het kruispunt "Luizemarktje" weer een knipperlicht aan het fietspad van de Hoogkamerstraat hersteld. Deze keer het rechtse lampje.
Lees meer - pdf

Een betere fietsenstalling aan de bibliotheek
De "wielplooiers" zijn vervangen door stevige "nietjes", waaraan alle soorten fietsen diefstalveilig kunnen bevestigd worden.
Lees meer - pdf

Reglementaire fietspadmarkering aangebracht
Op het kruispunt van de N16 met de Smesstraat is de reglementaire fietspadmarkering aangebracht op het tweerichtingsfietspad langs de N16, waar dat fietspad het kruispunt oversteekt.
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld
Voor de tweede keer dit jaar (zie hierboven) is aan het knipperlicht aan het fietspad van de Hoogkamerstraat op het kruispunt "Luizemarktje" het rechtse lampje vervangen.
Lees meer - pdf

Gasthuisstraat - Fietspad hersteld
De vele hinderlijke putten in het fietspad aan het kerkhof in de Gasthuisstraat zijn weg gewerkt. Nu liggen er wel varkensruggen in het fietspad, maar dat is een ander verhaal (klik hier).
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld
Voor de derde keer dit jaar (zie hierboven) is aan het knipperlicht aan het fietspad van de Hoogkamerstraat op het kruispunt "Luizemarktje" een lampje vervangen, deze keer het linkse.
Lees meer - pdf

Doornstraat - Putjes gevuld
Aan het kruispunt met de Kleine Dweersstraat is de toestand een beetje minder slecht gemaakt voor fietsers die uit de Kleine Dweersstraat afslaan naar rechts.
Lees meer - pdf

Gasthuisstraat - Fietspad beter zichtbaar gemaakt
Aan het kruispunt met de Piet Nutenlaan is het fietspad beter zichtbaar gemaakt met een rode kleur.
Lees meer - pdf

Fietswegwijzer goed herplaatst
Aan het kruispunt van de Verbindingsstraat met de Veldstraat wijst de fietswegwijzer naar Steendorp opnieuw in de goede richting.
Lees meer - pdf

Kamiel Wautersstraat - Kasseien nog maar eens wat vlakker gelegd
De fietsonvriendelijke kasseien in de Kamiel Wautersstraat groeiden alweer omhoog uit de grond of zakten er in weg. Ze zijn opnieuw een beetje effen gelegd.
Lees meer - pdf

Wilfordkaai - Reglementair fietspad vanaf Temsica
De wettelijke aanduiding van het fietspad links in de rijrichting is opnieuw aangebracht op de Wilfordkaai ter hoogte van de Temsica.
Lees meer - pdf

___________________________________________________________________________________

Lauwerkransen in 2013

Uitstekend van sneeuw en ijs geruimde fietspaden
Deze winter heeft ons niet minder dan vijf stevige prikken gegeven met veel sneeuw. Niettegenstaande dat bleven de fietspaden zeer goed berijdbaar. Ze zijn telkens opnieuw vlug en degelijk geruimd en gestrooid. Alleen de laatste winterprik was voor iedereen wat moeilijker.
Lees meer - pdf

___________________________________________________________________________________

Mislukkingen in 2013

Buiten de hier opgesomde mislukkingen is er ook nog foutieve en onvolledige "verkeersinformatie" over fietsoversteekplaatsen gepubliceerd op de website van de gemeente Temse, van 12 februari tot 18 december, niettegenstaande onze verwittigingen en ons protest. Gelukkig is dat uiteindelijk toch verwijderd (Lees meer)! 2013 lijkt wel het jaar van de mislukkingen!

Geen comfortabele fietspad-overgangen op de 'viaduct'
De verkeersveiligheid op de viaduct over de N16 (Krijgsbaan-Vrijheidstraat) is fel verbeterd door de plaatsing van verkeerslichten en door het verplaatsen van de stopstreep voor fietsers. Maar op 23 mei 2011 hadden we de belofte gekregen dat ook de overgangen aan de verhoogde fietspaden vlak en comfortabel zouden gemaakt worden. Op 31 augustus 2011 is een gedeelte ter breedte van amper twee tegels achter de oprit naar Bornem inderdaad vlak aangelegd, waarmee bewezen is dat ze het kunnen! Aan de andere overgangen moeten fietsers telkens door een greppel en over een boordsteen. Na meer dan anderhalf jaar hopen we op geen verbetering meer en beschouwen we dit als een mislukking.
Lees meer - pdf

Geen verbetering aan het fietspad op de overweg in de Doornstraat
Na een vorig onderhoud in oktober 2010 van de overweg in de Doornstraat, hadden we aan Infrabel gevraagd om bij het volgende onderhoud ook het fietspadgedeelte van de overweg te verbeteren. Infrabel beloofde dat te zullen doen. Maar na het volgende onderhoud in Februari 2013 was de toestand nog altijd even slecht.
Lees meer - pdf

Te smalle fietssuggestiestrook in de Kasteelstraat
Wat één van onze resultaten zou moeten geweest zijn, is jammerlijk grotendeels mislukt. Er is geen rekening gehouden met de aanbevelingen van verkeerskundigen in vademecums (bij gebrek aan wettelijke voorschriften), en gedane beloften werden niet gehouden.
Lees meer - pdf

Versmald fietspad in de Gasthuisstraat
Wat aangekondigd is als een veiliger, afgeschermd fietspad, is uitgedraaid op een smaller fietspad met varkensruggen, die vooral voor fietsers hinderlijk zijn.
Lees meer - pdf

Hobbelig asfalten fietspad in de Hoogkamerstraat
Wat eigenlijk bij de lauwerkransen had moeten staan, is nu bij de mislukkingen terecht gekomen. Terwijl een asfalten fietspad perfect vlak kan afgewerkt worden, waardoor het aangenaam is om te berijden, is in de Hoogkamerstraat het vernieuwd asfalten fietspad hobbelig, vol bulten en putjes. Klik hier voor een filmpje.
Lees meer - pdf