Fietsersbond in Temse in 2014

14/12/2015 - Oost-Vlaanderen - Temse

Resultaten in 2014

Foutieve "verkeersinfo fietsoversteken" volledig verwijderd van de website van Temse.
Vorig jaar stond gedurende 10 maanden onvolledige en verkeerde informatie over fietsoversteekplaatsen op de website van de gemeente Temse. Einde 2013 was die eindelijk van de website verwijderd, maar er bleef nog een link naar internet bestaan waar die nog altijd kon bekeken worden. Na melding hiervan onze website, forum en facebook is ook die link uiteindelijk opgeruimd.
Lees meer - pdf

Paadje tussen Parklaan en Eupenlaan niet meer verboden voor fietsers.
Het is nu toegelaten om met de fiets te rijden in het doorsteekje naast de telefooncentrale tussen de Parklaan en de Eupenlaan.
Lees meer - pdf

Slecht geplaatste verkeersborden voor fietsers goed geplaatst in de Hoogkamerstraat.
Op het kruispunt Eurolaan/Hoogkamerstraat/Kapelanielaan zijn verkeerd gedraaide verkeersborden voor fietsers na maanden goed geplaatst.
Lees meer - pdf

Diepe put gevuld in de Spoorweglaan.
Een diepe put in een zijtak van de rijbaan van de Spoorweglaan, juist op de rijlijn van fietsers, is opgevuld en hersteld na onze melding.
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld.
Zoals vorige jaren is nu einde februari, begin maart 2014 op het kruispunt "Luizemarktje" weer een knipperlicht aan het fietspad van de Hoogkamerstraat hersteld. Deze keer het linkse lampje. Ook midden juli 2014 was weer het linkse lampje defect, en werd het dadelijk hersteld na onze melding. Einde november was dan weer het rechtse lampje defect. Ook dat werd dadelijk hersteld na onze melding.
Lees meer - pdf

Gevaarlijk obstakel opgeruimd aan de oprit van de Lidl.
Na herstelling van het kapotgereden voetpad bestond er valrisico voor fietsers en voetgangers door een verschuivende, losse ijzeren plaat.
Lees meer - pdf

Wettig verplichte fietspadmarkeringen aangebracht op Velle.
Na vele jaren, en na onze melding, zijn de fietspaden op de Velle eindelijk aangeduid met de wettig verplichte fietspadmarkering.
Lees meer - pdf

Stopstrepen verplaatst op de Krijgsbaan.
Op het kruispunt met de Prinsenlaan en de Sint-Jorisstraat zijn de stopstrepen op de rijbaan voor de verkeerslichten op de Krijgsbaan enkele meters achteruit verplaatst. Daardoor worden wachtende fietsers voor het verkeerslicht beter zichtbaar en vermindert de kans op een dodehoekongeval.
Lees meer - pdf

Putten hersteld in fietspad Haasdonkse Steenweg.
Pas 8 maanden na de melding zijn diepe putten in het fietspad van de Haasdonkse Steenweg hersteld. Zeer waarschijnlijk werden deze putten veroorzaakt door een waterlek.
Lees meer - pdf

Wettig verplichte fietspadmarkeringen eindelijk aangebracht op Huis ten Halven.
Op het kruispunt van de Ruisstraat en de Polderstraat met de voorrangsweg Huis ten Halven/Burgmeester Achiel Heymanstraat zijn de onwettige en verboden fietsoversteekplaatsen eindelijk vervangen door de wettig verplichte fietspadmarkeringen. Dat na meer dan een jaar aandringen, zelfs na tegenwerking van politie en dienst mobiliteit!
Lees meer - pdf

Slecht geplaatst verkeersbord voor fietsers goed geplaatst op de N16.
Het verkeersbord dat langs de N16 het tweerichtingsfietspad aanduidt vanaf de Smesstraat naar de Secretaris Generaal Boereboomstraat, stond verkeerd en is in de goede richting geplaatst.
Lees meer - pdf

Fietspaden vernieuwd in de Burgemeester Achiel Heymanstraat.
In 4 jaar tijd zijn de slechtste gedeelten van de fietspaden met stukjes en beetjes in een betere staat gebracht.
Lees meer - pdf

Signalisatie van werken op het fietspad in de Kapelstraat.
Door de werken moest alle fietsverkeer in twee richtingen gebeuren op één fietspad. Nergens werden verwittigingen aangebracht dat fietsers uit beide richtingen konden komen. Pas na meerder meldingen en een persbericht werd de toestand min of meer in orde gebracht.
Lees meer - pdf

Signalisatie van werken op het fietspad op de Krijgsbaan.
Ook hier moest alle fietsverkeer in twee richtingen gebeuren op één fietspad door de werken. Weer moesten we vragen om de nodige verwittigingen aan te brengen dat fietsers uit beide richtingen konden komen, of om slechte signalisatie te verbeteren. Ook deze keer met een mager resultaat.
Lees meer - pdf

Putten hersteld in fietspad Krekel.
Pas meer dan een jaar na de eerste melding zijn twee opeenvolgende putten in het fietspad op de Krekel hersteld, nabij de rotonde. Gelijktijdig is een nieuwe bijgekomen put hersteld in het fietspad op de Haasdonkse Steenweg, ook nabij de rotonde.
Lees meer - pdf

Verlichting hersteld op de viaduct over de E17 in de Hoogkamerstraat.
Gedurende bijna drie weken was er geen verlichting meer op de viaduct over de E17 in de Hoogkamerstraat in de donkere maand november. Na onze melding was er vlug opnieuw licht.
Lees meer - pdf

Foute voorrangsaanduiding in de Kapelstraat verbeterd.
Door een foutief onderbord was de voorrangsregeling in een gedeelte van de Kapelstraat alleen geldig voor fietsers en bromfietsers. Vanzelfsprekend moet de voorrangsregeling daar voor alle bestuurders dezelfde zijn.
Lees meer - pdf

___________________________________________________________________________________

Lauwerkransen in 2014

Een betere op- en afrit naar het jaagpad op de Scheldedijk in de Lepelstraat.
Waar vroeger een zeer smal paadje op de helling van de dijk aangebracht was, heeft Waterwegen & Zeekanaal nu een mooie brede laan aangelegd, waar fietsers elkaar veilig kunnen kruisen.
Lees meer - pdf

Geen sluikverkeer meer in de Sterstraat.
De gemeente heeft de Sterstraat in Steendorp langs de kant van de Kapelstraat afgesloten met paaltjes. Het is nu een doodlopende straat geworden behalve voor fietsers en voetgangers. Overbodig geworden hindernissen zijn weggenomen.
Lees meer - pdf

___________________________________________________________________________________

Mislukkingen in 2014

Geen mislukkingen in 2014!