Fietsersbond in Temse in 2015

07/01/2016 - Oost-Vlaanderen - Temse

Resultaten in 2015

Verdwenen voorrangsbord opnieuw geplaatst.
Een voorrangsbordje B1 (omgekeerde driehoek) was geruime tijd verdwenen aan de paal van de verkeerslichten voor fietsers, aan de oversteek van de N16 van de Gasthuisstraat naar de Doornstraat. Pas na onze melding is een nieuw verkeersbord aangebracht.
Lees meer - pdf

Verborgen verkeersbord voor het fietspad opnieuw zichtbaar gemaakt.
In de Gasthuisstraat was het verkeersbord dat het fietspad aanduidt al meerdere weken verborgen door een afvalcontainer. Na onze melding duurde het toch nog twee weken om de afvalcontainer te verplaatsen.
Lees meer - pdf

Hinderlijke textielcontainer verplaatst.
Op Huis ten Halven, aan de oprit van het Waesmeer, stond een textielcontainer zeer hinderlijk in een bocht van het fietspad tot vlak ertegen. Na onze melding werd de textielcontainer vlug verplaatst.
Lees meer - pdf

Hoge boordsteen aan oprit fietspad aangepast.
Op Cauwerburg waren na rioleringswerken hoge rechte boordstenen aan het fietspad aangebracht recht tegenover de Smesstraat. Het was onmogelijk om het fietspad nog op te rijden. Na onze melding zijn minder fietsonvriendelijke boordstenen aangebracht.
Lees meer - pdf

Knipperlichten voor fietspad hersteld.
Zoals vorige jaren was ook dit jaar op 9 maart 2015 op het kruispunt "Luizemarktje" weer een knipperlicht aan het fietspad van de Hoogkamerstraat defect. Deze keer het rechtse lampje. Dadelijk na onze melding op 11 maart 2015 is het knipperlicht hersteld.
Lees meer - pdf

Minder fietsonvriendelijk fietspad aan bushalte Waesmeer.
Van twee opeenvolgende fietsonvriendelijke hoeken in het fietspad op Huis ten Halven, ter hoogte van de bushalte aan oprit van het Waesmeer, is de hoekigheid wat weg genomen.
Lees meer - pdf

Minder fietsonvriendelijke fietspadverbinding tegenover oprit Waesmeer.
Er is nu een verbinding gemaakt tussen het tweerichtingsfietspad op Cauwerburg en het tweerichtingsfietspad in de Afschrijverslaan, recht tegenover de oprit van het Waesmeer.
Lees meer - pdf

Opritjes naar fietspad Tekenaarslaan.
In de Tekenaarslaan zijn op/afritjes gemaakt aan het fietspad, waar bij het ontwerp en de oorspronkelijke aanleg vergeten was dat daar ook fietsers op en af het fietspad moeten kunnen rijden.
Lees meer - pdf

Een comfortabeler overweg voor fietsers in de Doornstraat.
Na vele jaren dooreen geschud te zijn, kunnen fietsers eindelijk op een comfortabeler wijze de spoorweg oversteken op het fietspad in de Doornstraat.
Lees meer - pdf

Een greppel-boordsteen-overgang tussen fietspad en rijbaan opgevuld.
Het tweerichtingsfietspad in de Gentstraat heeft vlakke en comfortabele overgangen gekregen aan het kruispunt met de Hogenakkerstraat.
Lees meer - pdf

Vernieuwde fietspaden op de Steenweg Hulst-Lessen.
De smalle, versleten en gevaarlijke fietspaden op de Steenweg Hulst-Lessen zijn helemaal vernieuwd volgens de normen van het Vademecum Fietsvoorzienigen.
Lees meer - pdf

Wegmarkeringen voor fietsers in de Hoogkamerstraat bijgewerkt.
De wegmarkering van de fietsoversteekplaats tussen de Kapelanielaan en de Eurolaan, en de wegmarkering van het fietspad op het kruispunt met de Eurolaan zijn bijgewerkt.
Lees meer - pdf


Lauwerkransen in 2015

Er viel niets te lauweren in 2015!


Mislukkingen in 2015

Geen fietspaden maar fietspadfragmenten in de Sompershoekwijk.
De gemeente maakt het zeer onaangenaam fietsen in de Sompershoekwijk door het aanbrengen van korte, smalle stukjes fietspad, waar fietsers achter elkaar moeten induiken achter plantenbakken. Die plantenbakken zijn aangebracht om het snelle autosluipverkeer te ontmoedigen, dat de gemeente zelf uitgelokt heeft!
Lees meer - pdf

Het beloftevol fietspad op Huis ten Halven.
Nadat Temse zijn fietsers vergeten was bij de heraanleg van het voetpad op Huis ten Halven, is het "goot-drempel-rioolrooster-fietspad" wat minder schaamteloos geschilderd. Maar beloften van een rode toplaag en voelbare scheiding met de rijbaan zijn niet nagekomen.
Lees meer - pdf

Nog meer fragmentfietspaden op Eigenlo.
Om de snelheid van het autoverkeer af te remmen, zijn op Eigenlo wel zeer fietsonvriendelijke, hinderende en gevaarlijke maatregelen genomen.
Lees meer - pdf

Onoverzichtelijk kruispunt voor fietsers
Het nieuw ingericht kruispunt Hogenakkerstraat / Oude Heirbaan / Steenweg Hulst-Lessen / Dendermondse Steenweg (van Sint-Niklaas), is voor fietsers onnodig ingewikkeld gemaakt. Bovendien is de verkeerssignalisatie verre van reglementair.
Lees meer - pdf