Fietspaden Gistelsesteenweg

17/04/2016 - West-Vlaanderen - Brugge

Beterschap na persbericht Fietsersbond Brugge

Enige tijd terug heeft de Fietsersbond Brugge zijn ongenoegen geuit over de slechte toestand van het fietspad langs de Gistelsesteenweg.  Vooral het gedeelte tussen de Canadasquaren en “de Platse” is er op sommige plaatsen zeer slecht aan toe.
http://www.fietsersbond.be/nieuws/fietsersbond-hekelt-paden-langs-gistelse-steenweg

Ons voorstel is een verbreding van het fietspad naar minimaal 1.75 m. (=  de aanbevolen breedte volgens het fietsvademecum).  Helaas is er momenteel geen budget voorzien maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) belooft toch om de stroken, waar de veiligheid van de Fietser in het gedrang komt, aan te pakken.Zo werd onlangs het gedeelte t.h.v. bakkerij Denolf opnieuw geasfalteerd.  Helaas nog niet wat we wensen (geen rode slemlaag en geen belijning) maar we blijven druk uitoefenen...                        

 

Richting Varsenare

Ook het fietspad langs de Gistelsesteenweg richting Varsenare krijgt stilletjesaan vorm.Op sommige gedeelten, vanaf de overkant Olypmpialaan en tot aan de overkant van de Nieuwe Sint-Annadreef, is de breedte 2.00 m.  Vanaf hier is dan de minimumbreedt van 1.50 m. van toepassing.

 

Aanbevolen breedte van het fietsvademecum

We blijven ijveren (voor de aanbevolen breedte van het fietsvademecum) van 1.75 m. waar het weliswaar mogelijk is!