Van Eccelpoel verwent fietsende klanten dankzij tips van de Fietsersbond

29/11/2023 - Antwerpen - Herentals

De bekende Herentalse buurtsupermarkt Van Eccelpoel installeerde onlangs nieuwe fietsenstallingen. Vooraf nodigden de zaakvoerders Lawrence en Jef leden van de Herentalse Fietsersbond uit om advies te geven. Het resultaat is een hoogwaardige nieuwe fietsenstalling die de rode loper uitrolt voor klanten met de fiets.

Naast de nieuwbouw en de heringerichte parking voor wagens van Van Eccelpoel stak het voorlopige schamele fietsenrekje aan de straatkant schril af. Klanten met de fiets en leden van de Herentalse Fietsersbond spraken zaakvoerders Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel erop aan. Ze beslisten op algemeen verzoek om te investeren in een kwaliteitsvolle fietsenstalling. 

Nieuwe fietsenstalling dringend nodig

“Heel wat van onze klanten komen met de fiets. Onze winkel ligt in het centrum van Herentals. De fiets is voor hen de snelste en handigste optie. Het was dringend nodig om werk te maken van onze fietsenstalling. Vorig jaar had ik een boeiend gesprek met de Fietsersbond over hoe een goede fietsenstalling er uit moet zien. We hebben zo veel mogelijk van hun tips in praktijk gebracht.”
Lawrence Vechter, zaakvoerder 

“We vinden het belangrijk dat onze klanten hun fiets op een goede en veilige manier kunnen stallen. Veel van onze klanten komen met de fiets en spraken ons aan over het schamele fietsrekje. Vaak zijn het dure en mooie fietsen. We willen vermijden dat er fietsen gestolen worden. Dankzij de nieuwe stalling kunnen onze klanten hun fiets met een gerust hart parkeren terwijl ze winkelen.”
Jef Van Eccelpoel, zaakvoerder

Betere fietsenstalling, meer omzet

De Fietsersbond Herentals is verheugd dat Van Eccelpoel fietsende klanten met open armen ontvangt en gaat graag in op uitnodigingen van alle Herentalse handelaars om na te denken over veilige en comfortabele fietsenstallingen. Uit onderzoek blijkt dat fietsende klanten meer uitgeven dan klanten die met de wagen komen. Ze kopen weliswaar minder per winkelbeurt, maar keren vaker terug en doen ook vaker impulsaankopen.

“De fiets is voor mij het handigst in het centrum van Herentals. Ik ben overal snel ter plaatse en zonder files. Als klant voel je onmiddellijk of je welkom bent met de fiets. Een goede stalling waar ik mijn fiets veilig kan parkeren en mijn boodschappen kan inladen, vind ik heel belangrijk.”
Inge Lerno, Fietsersbond Herentals

Tien tips van de Fietsersbond voor een vijfsterren-fietsenstalling:

  1. Laat fietsers zo dicht mogelijk bij de in- en uitgang kunnen parkeren.  Dit zorgt ook voor sociale controle.
  2. Zorg voor een overdekte fietsenstalling.
  3. Laat minimum 100 cm tussen de stallingen zodat kabels en fietstassen niet in elkaar kunnen haken.
  4. Installeer fietsbeugels, zgn. ‘nietjes’, als stallingen. Deze geven fietsen voldoende steun en mogelijkheid om je fiets aan het kader vast te maken.
  5. Voorzie voldoende licht in de fietsenstalling. 
  6. Sociale ruimte: voorzie voldoende plaats zodat klanten met de fiets ook een babbeltje kunnen slaan
  7. Voorzie voldoende fietsenstalling. Fietsen zit in de lift. Als klanten weten dat ze hun fiets veilig kunnen stallen, zullen ze vaker met de fiets komen.
  8. Houd rekening met speciale fietsen. Je ziet steeds vaker bakfietsen, cargo-bikes, longtail-fietsen in het straatbeeld. Met een lange lage fietsbeugel kunnen deze ook op een handige manier vastgemaakt worden.
  9. Voorzie een goede signalisatie naar de fietsenstalling
  10. Voorzie een voldoende brede toegang naar de fietsenstalling, liefst gescheiden van de wagens.

Fietsersbond verleent advies

Wil je graag bij jouw handelszaak de fietsenstalling verbeteren? Neem contact op met Fietsersbond Herentals voor vrijblijvend (en natuurlijk gratis) advies. 

Stuur een e-mail naar herentals@fietsersbond.be