Verslag van activiteiten in 2014

13/12/2015 - Antwerpen - Edegem

Vlucht naar Nederland in WO 1

Op zondag 12 oktober 2014 herdachten we een historische vlucht van 100 jaar geleden. Enkele mensen uit Edegem zijn in oktober 1914 per fiets naar Nederland gevlucht voor het aanstormende Duitse geweld van WO-I. Wij fietsten de tocht van 50 km tot Essen met een unieke omkadering en sfeer.

Hier een fotoverslag.

 

Spoorwegtocht

Op 21 september 2014 fietsten we langs en op spoorwegen en bezochten het mooiste treinstation ter wereld op een verrassende manier, met een zeer bijzondere gids.

Hier een fotoverslag.

 

Jaarmarkt

Op de Jaarmarkt, 6-7 september 2014, kon je op ons reuze-stratenplan je fietsknelpunten aanduiden, en ook je fiets laten labelen als diefstalpreventie.

Hier wat sfeerfoto's ...

 

Straffe Fietstoeren

Langs Edegemse speelpleintjes voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Op zondagnamiddag 22 juni 2014 organiseerden Fietsersbond Edegem en Gezinsbond Edegem een namiddag voor kinderen en hun ouders, met uitdagende spelen en parcourtjes trainden we de fietsvaardigheid.

Hier vind je een foto-impressie ...

 

Midzomeravondfietstocht

Op donderdag 19 juni 2014 trokken we naar de Rupelstreek. Onderweg een paar boeiende plekjes ...

 

Fietsersbond steunt Ringland

Op woensdag 21 mei 2014 waren de Fietsersbondafdelingen van Antwerpen en omgeving present in Borgerhout voor het hijsen van de Ringlandvlag. Daarbij ondertekenden al deze afdelingen het Ringland-memorandum, gericht aan de volgende Vlaamse regering.

Hier een foto-impressie.

 

Fietsweekend Edegem-Lichtaart 10-11 mei 2014

Ons vijfde fietsweekend leidde naar de Hoge Rielen in Lichtaart. Deze keer hadden we pech met het weer, maar dat kon de pret niet drukken.

Route en bestemming

Op een fietsweekend fietsen we max. 60 km per dag langs rustige wegen. We volgen meestal de fietsknooppunten. We rijden in groep een tempo dat iedereen kan volgen. Regelmatig houden we halt op mooie plekjes om even uit te blazen met een korte uitleg van onze natuurgids Johan.

In het heengaan reden we langs de Kleine Nete tot in Grobbendonk (picknick lunch - zelf meegenomen). We hielden even halt bij de ruïnes van het klooster Ten Troon en reden dan verder door via Herentals en het natuurgebied van het Zwart Water naar het domein de Hoge Rielen. We overnachtten in Hostel Wadi.

Hostel Wadi opende in 2013 haar deuren en is dus gloednieuw. Het is een opvallend gastenverblijf, gebouwd met aandacht voor ecologie en integratie in de omringende natuur. 's Avonds was er een volledig verzorgde BBQ en een gezellige babbleavond in het café op de Hoge Rielen.

Zondag keerden we na het ontbijt terug. We bleven wat meer noordelijk en fietsten door mooie bossen en verrassende plekjes. Na de lekker verzorgde lunch in Zoersel reden we via de Antitankgracht terug naar Edegem.

Je vindt hier een fotoverslag.

 

Linderaje per fiets

We verkenden symbolisch de grenzen van Azura/Hekla tijdens een fietstocht van zo'n 50 km op zondag 16 maart 2014.

 

AZURA-jaarfeest

De afdelingen van de Antwerpse Zuidrand vierden hun jaarfeest met gastsprekers:

  • Chris Brouwers: hoofd van de dienst mobiliteit van de provincie Antwerpen, en stuwende kracht achter de fietsostrades.
  • Kim Verhaeghe, beter bekend als de Velotariër.

Hier vind je een fotoreeks van deze avond.

 

Avontuurlijke wandeling langs en door de Edegemsebeek n.a.v. het openbaar onderzoek over de R11bis

Deze wandeling op zondag 19 januari 2014 was een unieke gelegenheid om het terrein te ontdekken waar het tracé van de R11bis/alternatief is gesitueerd.

Hier vind je fotoverslag.

Ter info: alles over de R11bis vindt u op de website van Poort Oost.