Brussel-Halle-Brussel: actiefietstocht met ontbijt - DO 7 mei

Brussel in- en uitfietsen is niet altijd een pretje. Daar moet verandering in komen met het Fiets-GEN: een Gewestelijk Expressnet van fietssnelwegen tussen Brussel en de Vlaamse Rand.

Het Fiets-GEN bestaat al op papier, maar in de praktijk is er nog veel werk aan. De gewesten en gemeenten moeten dringend de neuzen in dezelfde richting zetten en er samen voor gaan.

Om hen aan te porren, kan je meedoen aan actiefietstocht vanuit Brussel of Halle. Op de gewestgrens is er een fietsontbijt.


Meldpunt Fietspaden wil jouw mening horen!

Heb je via het Meldpunt Fietspaden (of het Meldpunt Wegen) in 2014 een melding gedaan over een probleem aan het fietspad of openbare weg? Vul dan zo snel mogelijk hun korte bevraging in! Let op: je hebt maar tijd tot 30 april 2015. Men zegge het voort!


10 dingen die je nog niet wist over het jaagpad

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) lanceerde vorige week nog de campagne ‘Het jaagpad is er voor iedereen’. Geschikt moment om je kennis over het jaagpad op te frissen.

Quizweetjes gegarandeerd!


Geen beweging in de Zonder Wetstraat

UPDATE 10-04-2015: Bedankt iedereen, onze actie heeft effect gehad! Mayeur stuurt fietsbrigades naar de Wetstraat om aannemers die fietsers hinderen, op de bon te zetten. Lees meer op Brussel Nieuws


Provincie Antwerpen gaat voluit voor onze meetfiets

De provincie Antwerpen neemt haar Fietsbarometer serieus. Ze wil de komende 3 jaar de hele provincie in kaart brengen met de meetfiets van de  Fietsersbond. Alle gemeenten zullen een audit krijgen.

Merksem krijgt alvast krijgt goede punten: 72 % van de fietsroutes hier scoren voldoende. De provincie Antwerpen haalt gemiddeld 40 %, in heel Vlaanderen is dat amper 32 %.


Leer (iemand) fietsen in Brussel

Fietsen in Brussel: veel mensen wagen zich er niet aan en staan nog liever in de file. De jaarlijkse actie Bike Experience geeft hen de kans om de fiets toch eens uit te proberen, met de hulp van een coach.

Schrijf je in voor Bike Experience, je wordt dan voor 3 dagen gekoppeld aan iemand wiens route niet ver van de jouwe ligt.


Nationale Applausdag voor Fietsers - 20 maart 2015

Wie de fiets neemt naar het werk of naar school, mag gerust eens in de bloemetjes gezet worden. Daarom applaudisseerden de Fietsersbond en enkele bevriende organisaties op 61 plaatsen in  Vlaanderen en Brussel, om fietsers te feliciteren en aan te moedigen. Lang leve de fietsgeneratie!


Waar zit het geld van de fietslobby?

Wie zijn de Europese lobbyisten van de fiets? Betaalt de fietsindustrie of juist niet? En wat gebeurt er met al die lidgelden en giften? Follow the money met Kevin Mayne (European Cyclist Federation). 

Ook in deze nieuwsbrief:
- Actievoeren met humor en kunst
- Interview met onze nieuwe directeur
- Column van Zeronauter Niel Staes
- Feestjaar voor de Fietsersbond

Blader in het nieuwste ledenblad van de Fietersbond


Dubbel duurzaam, gezond en lekker

Door vaker de fiets te nemen in plaats van de wagen, verlaag je je CO2-uitstoot. Er zijn nog meer manieren waarop je je ecologische voetafdruk kan verkleinen, door minder vlees te eten bijvoorbeeld.

Daarom slaat de Fietsersbond de handen in elkaar met EVA - de vzw die iedereen stimuleert om meer plantaardig te eten. Uiteraard doen we ook mee met Dagen zonder Vlees. Ontdek de voordelen...


Fietsberaad: een schat aan informatie over lokaal fietsbeleid

Heb jij te maken met gemeentelijk fietsbeleid? Of je nu schepen, ambtenaar of lobbyist bent, het Vlaamse fietsberaad is er voor jou!

Fietsberaad Vlaanderen is een kennisbank voor elk beleid dat fietsen wil stimuleren. Het fietsberaad verzamelt en verspreidt praktijkgerichte informatie en stimuleert ook netwerking en innovatie.

Door elkaar te ontmoeten, kennis te delen en informatie te raadplegen, kunnen steden en gemeenten de dynamiek in hun fietsbeleid versnellen. Daarbij is het fietsberaad nu dus een belangrijke hulp.


Inhoud syndiceren