Week van de Mobiliteit / Autoloze zondag

De Week van de Mobiliteit loopt van dinsdag 16 tot en met maandag 22 september. Op het programma staan Autoloze Zondagen, de Car Free Day (18/09), de STRAPDAG (19/09)...

Verschillende lokale afdelingen van de Fietsersbond werken hieraan mee of organiseren een eigen activiteit. Een overzicht.


Ban vrachtwagens uit leefkernen


Vorige week maandag is een zesjarig jongetje op de fiets verongelukt na een dodehoekongeval. Samen met zijn vader kwam hij van school, maar onderweg werd hij gegrepen door een vrachtwagen. De Fietsersbond pleit voor een vrachtwagenverbond in de buurt van scholen. 


VACATURE: Algemeen Directeur (m/v)

De Fietsersbond zoekt een algemeen directeur. Heb je ervaring in het managen en motiveren van teams in de non-profit? Ben je gepassioneerd door fietsen en heb je ervaring met beleidsbeïnvloeding? Dan ben jij misschien de man of vrouw die we zoeken!

 


Fietstassen van de Fietsersbond met 20 % ledenkorting

De Fietsersbond heeft sinds kort haar eigen fietstassen. Ze zijn gemaakt door een ambachtelijk Nederlands familiebedrijf en dragen de slogan "Weer een fietser bij!"

Het is een supersterke, waterdichte dubbele fietstas, desgewenst met een veiligheidsring voor je slot en met uitsparingen voor je 'fietsrekker'.
Voor leden van de Fietsersbond is deze fietstas 20 % goedkoper.


27/08/2014 - VAB en Fietsersbond: "Het verkeer wordt veiliger als kinderen en automobilisten vaker fietsen"

Mobiliteitsclub VAB en de Fietsersbond reageren op recente berichtgeving waarin fietsen als gevaarlijk wordt bestempeld en kinderen daarom alsmaar minder naar school fietsen.

Volgens beide organisaties wordt het verkeer juist veiliger als er meer gefietst wordt. Zowel kinderen als volwassenen doen nuttige verkeerservaring op door te fietsen.

VAB en Fietsersbond geven tips om het verkeer veiliger te maken voor fietsers. Ze baseren zich hierbij op de resultaten van de nieuwe VAB-Mobiliteitsbarometer.


Fietspaden worden breder voor elektrische fiets

Vanaf volgend jaar worden nieuwe fietspaden breder en hun bochten worden minder scherp. Met deze beslissing vervult de Vlaamse overheid een belangrijke eis van de Fietsersbond. O.a. in ons memorandum pleitten we er al voor dat de fietsinfrastrcutuur meer plaats moet bieden voor fietsers aan verschillende snelheden.


Fietsersbond dringt aan op gesprek met regeringsonderhandelaars

Kris Peeters en Geert Bourgeois zijn druk bezig met regeringsonderhandelingen en hebben ook al “het middenveld” uitgenodigd, maar aandacht voor de fiets toonden ze vooralsnog niet.

De Fietsersbond dringt erop aan om een gesprek met ons niet uit te stellen. Ook in het kader van de recente ongevallencijfers is het essentieel dat de volgende Vlaamse regering doortastende keuzes maakt. Maar inzetten op de fiets betekent ook onmiddellijke winst op sociaal en economisch vlak.


Passagiers doen geen verkeerservaring op. Laat kinderen meer fietsen!

Persbericht 24/6/2014
Fietsersbond waarschuwt voor verkeerde reactie op ongevallencijfers

Kinderen tussen 6 en 14 jaar lopen 63 keer meer kans op een verkeersongeval als fietser dan als passagier in de auto, stelt het BIVV. Ter verklaring wijst men op hun gebrek aan ervaring.

De Fietsersbond waarschuwt dat het geen oplossing is om kinderen meer met de auto te brengen. “Het is net door passief mee te rijden dat kinderen en jongeren te weinig verkeerservaring opdoen. Ook wanneer ze auto leren rijden, beginnen ze dan met een achterstand,” zegt Roel De Cleen.


Publicaties Fietsersbond nu ook online

Voortaan kan je de driemaandelijkse nieuwsbrieven en andere publicaties van de Fietsersbond online inkijken via Issuu.

Enkel aangesloten leden van de Fietsersbond ontvangen de nieuwsbrief ook in een papieren versie. Een reden te meer om meteen lid te worden van de belangenbehartiger van fietsers in Vlaanderen en Brussel.Inhoud syndiceren