Coach een beginnende fietser in Brussel

Fietsen in Brussel: veel mensen wagen zich er niet aan en staan nog liever in de file. De jaarlijkse actie Bike Experience geeft hen de kans om de fiets toch eens uit te proberen, met de hulp van een coach.

Ben jij een ervaren fietser in Brussel? Help een beginner de eerste dagen op weg. Schrijf je in voor Bike Experience, je wordt dan voor 3 dagen gekoppeld aan iemand wiens route niet ver van de jouwe ligt.


600 km fietsroutes in Antwerpse onderzocht met meetfiets

De Fietsbarometer is het onderzoek van de provincie Antwerpen en de Fietsersbond. De eerste 600 van de 3000 kilometer van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk zijn getest op veiligheid en comfort. Het grootschalig onderzoek gebeurt met behulp van de meetfiets en is uniek in Europa.

De geteste fietsroutes krijgen 7,4 op 10 voor veiligheid, wel zijn de kruisingen nog niet opgenomen in het onderzoek. Op comfort scoren de fietspaden gemiddeld slechts 5 op 10.


Vacatures duurzame mobiliteit

Projectmedewerker (80 %, Gent) - Vereniging voor Verkeersveiligheid
Wil je meerwerken aan een innovatief project binnen het boeiende thema verkeersveiligheid? Solliciteer voor 2 februari 2015. Meer info

Projectmedewerker (fulltime, Gent) - Autopia
Het Vlaams Netwerk Autodelen zoekt dringend een nieuwe collega voor ledenservice en projectwerk. Solliciteer voor 31 januari 2015. Meer info


Improcomedy op de 'beurs voor elke fietser'

Velofollies is het grootste fietssalon van de Benelux en vindt dit jaar plaats van 16 tot 18 januari. De Fietsersbond is present op de Agoria-stand en zetelt in de jury voor de Fiets van het Jaar.

Bij de opening op vrijdag 16 januari nemen we het fietsbeleid op de korrel met een improcomedyshow. Samen met de Belgische Improvisatie Liga werpen we een komische blik op het dagelijke lief en leed van de fietser.


Nieuwe directeur: Mikaël van Eeckhoudt

Sinds 15 december 2014 is Mikaël Van Eeckhoudt de nieuwe directeur van de Fietsersbond.

Mikaël woont in Brussel en is 36, getrouwd en vader van twee kinderen. Met diploma's in de rechten, cultuurwetenschappen en bedrijfskunde begon hij zijn loopbaan als advocaat in de auteursrechten. Daarna werkte hij enkele jaren voor Bozar en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij is ook gastdocent 'Belgische en Europese Instellingen' aan de IHECS in Brussel.

In 2006 werd Mikaël een overtuigd modal shifter. Hij liet zijn verouderde turbodiesel in een blokje persen en combineert nu de fiets met het openbaar vervoer en autodelen.


De andere Kris Peeters in Roeselare - 15 jan. 2015

Hij was de eerste fietsambtenaar van ons land. Hij is verkeerskundige en bekijkt de hele mobiliteitsproblematiek vanuit een kritische hoek. Hij schreef er diverse boeken over en komt er nu over vertellen op Broodje ARhus in Roeselare.

Donderdag 15 januari 2015 om 12u15 in de Roeselaarse bibliotheek en kenniscentrum ARhus. Vooraf inschrijven: online of 051/691800. Lees meer


Fietsersbond lanceert Fair Traffic

In de keuze hoe we ons verplaatsen speelt kostprijs een grote rol. De Fietsersbond pleit voor een eerlijke prijs die alle kosten in rekening brengt, ook de externe, vaak onzichtbare kosten. De effecten op gezondheid, milieu, klimaat enz. worden nu afgewenteld op de hele samenleving.

Fair Traffic is een toetssteen voor fiscale regels, subsidiesystemen en andere mechanismen i.v.m. mobiliteit: leiden ze tot een eerlijke prijs?


Inhoud syndiceren