Download de app van de Fietsersbond!

19/10/2023 - Algemeen

Het klinkt misschien nogal gebiedende wijs (en dat is het misschien ook wel een beetje), maar met de app van de Fietsersbond kan je melding maken van hinder op fietswegen. De wegen worden gladder, de dagen kouder en donkerder. Vaak weet de wegbeheerder niet hoe slecht het wegdek op een fietspad er bij ligt. Fietsers zijn er voor elkaar, dus melden maar!

Via de app kunnen fietsers elkaar op de hoogte houden over problemen op hun fietsroute. Merk je een obstructie op de weg, door bijvoorbeeld werkzaamheden, een gevallen boom of een slecht functionerend verkeerslicht? Deel je locatie, neem een foto en beschrijf de hinder. De meldingen komen terecht bij de VRT-verkeersredactie die, indien voldoende relevant, de melding opneemt in het radio verkeersbulletin. Na de melding wordt voor alle gebruikers een icoontje zichtbaar op de kaart in de app. 

Melden werkt en melden is nodig. In Vlaanderen vindt een echte fietsrevolutie plaats. Mensen nemen vaker de fiets. Alleen richten de verkeersmeldingen op de radio en online zich te vaak enkel naar automobilisten. Hoog tijd dat de fietser hier ook zijn plaats in krijgt! 

Om tegemoet te komen aan dit hiaat ontwikkelde de Fietsersbond een app in samenwerking met haar digitale partner HYPE en VRT. De Fietsersbond app is een fietsdeal van De Grote Versnelling, het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse overheid, de provincies en de lokale besturen om de samenwerking tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke actoren te stimuleren. 

Want verkeersinformatie is er niet enkel voor automobilisten. #meldenwerkt 

 

Download de app