De langste Fietsketting

Fietsers uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië roepen op tot een krachtdadig fietsbeleid!

Zondag 17 september 2023 werd een dag vol #Fietsvreugde voor en door fietsers met heel veel #RuimteVoorFietsers

We maakten samen een ketting van fietsers, ter appreciatie, ter verbondenheid, als een statement

Fietsers willen in de eerste plaats vlot en veilig kunnen fietsen, genieten van de wind in de haren, verdwalen op mooie fietsroutes en met een gerust hart parkeren op hun bestemming. Daarom organiseerden de Fietsersbond en GRACQ ‘De langste Fietsketting’ op autovrije zondag tijdens de Week van de Mobiliteit. Want fietsen is slim, leuk en gezond maar vooral ook een sociaal gegeven dat niet stopt aan de (gewest)grenzen. 

Vanuit de 3 startpuntenTubekeHalle en Brussel fietsten we in een lange vrolijke sliert van fietsers langs het kanaal Brussel - Charleroi naar elkaar toe om een levende fietsketting te vormen. De kleurrijke ketting passeerde verschillende belevingspunten en kwam tot stilstand in Ruisbroek waar een drone mooie luchtbeelden maakte van alle deelnemers. De brede smile op de vele gezichten van de wuivende schakels zijn het bewijs van een geslaagde actie.

‘De langste Fietsketting’ roept alle ministers van mobiliteit op om volop en blijvend in te zetten op een krachtdadig fietsbeleid voor de mobiliteit van nu en de toekomst! Zo wordt fietsen voor steeds meer Belgen vanzelfsprekend, want de fiets leeft, dat zien we elke dag aan het groeiende aantal fietsers!

Met de steun van UpwayEnergieplatform Bolt en Cyclis Bike Lease.

Met dank aan mediapartners Radio2 in vlaams-brabant en VivaCité - RTBF