Fietsvriendelijk, dat spreekt vanzelf!

De #Fietsvriendelijk campagne van de Fietsersbond (met steun van de Provincie Antwerpen) is een campagne over onderwerpen die leden van de Fietsersbond zelf aanbrachten. Zeven zalige video's van fietsers, voor fietsers en gemaakt door fietsers. De boodschap? ‘Het aantal fietsers blijft groeien en de ruimte is beperkt. Dus maak het leuk voor jezelf en anderen. Lach en zwaai naar je medemens in het verkeer. Steek een duim in de lucht. Wat je geeft, krijg je terug!

 

Lees het persbericht.

  • Download de #fietsvriendelijk affiche hier (jpg voor digitaal gebruik)
  • Bestel de A3 affiche via het bestelformulier. Wij sturen ze met plezier naar jou thuis!

Video 1: Maak armgebaren

Laat zien wat je plannen zijn met een armgebaar, da’s voor de andere weggebruikers klontjesklaar! Speciale dank aan Ann Dobbelaere, Elke Blomme en Marjolein Impe voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

Video 2: Maak oogcontact

 

Zie je iemand komen? Maak oogcontact in plaats van te dromen. Speciale dank aan Ingrid Lapiere, Yves de Bruyckere, Lucien Hublé, Gaëlle De Smet en Frank Wens voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

Video 3: Wacht hoffelijk

Wacht hoffelijk en maak ruimte vrij, zo kunnen kruisende fietsers vlot voorbij. Speciale dank aan Ingrid Lapiere, Olivier Verhelst, Sarah Bourgeois, Jan Timmerman, Pascal Deotte, Seppe Heymeman en Fenna Bouve voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

Video 4: Laat ruimte opzij

Steek op ‘t gemak voorbij, laat ruimte langs opzij. Speciale dank aan Jean Lemineur, Axel Lemineur en Vera De Schutter voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

Video 5: Parkeer attent

Parkeer je fiets attent, dan zijn mensen met rolstoelen, kinderwagens en rollators ook content. Speciale dank aan Loanne Heijtenis, Paula De Brie en Ludo Den Aantrekker voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

 

Video 6: Laat de voetganger voor

Zie je een voetganger staan, laat die dan eerst gaan. Speciale dank aan Olivier Verhelst, Sarah Beurms, Fenna Bouve, Stijn Wens en Lieven Jacobs voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.

Video 7: Richt je lantaarn op de baan

Een te fel licht belemmert het zicht! Richt je lantaarn op de baan. Speciale dank aan Vera De Schutter, Joris Van Haute, Fenna Bouve, Vic Geerts en Stan Geerts voor jullie geweldige acteerprestaties! Een productie van Stijn Wens, Kobe Wens en Lieven Jacobs.