Fijn dat je fietst!

Vanaf 2021 verhuist de Applausdag permanent naar Wereldfietsdag op 3 juni. Maar om de eerste lente-dagen niet stilletjes voorbij te laten gaan riepen we iedereen op om tijdens het weekend van 21 maart mee te doen met de Fijn dat je fietst. 

Met deze fijne, laagdrempelige actie wilden we alle fietsers op die eerste frisse lente-dagen bedanken en een hart onder de riem steken: Wat fijn dat je fietst! Bovendien was ze helemaal corona-proof uit te voeren en zeker ook een leuke activiteit om met (klein)kinderen te doen. Ondertussen toverden onze afdelingen, maar ook andere toffe fietsers door heel Vlaanderen ware kunstwerkjes uit hun krijtjes. Voor een greep uit al dat moois kun je hier ons Facebook-album bekijken. 

Gelukkig kwam de boodschap van #fijndatjefietst ook veelvuldig in het nieuws, zodat ook buiten de gebaande paadjes genoten kon worden van de lente op het fietspad:

“Fijn dat je fietst”: Fietsersbond vrolijkt eerste lentedag op met krijtboodschappen

"Fijn dat je Fietst" actie van Fietsersbond Halle

“Hoe sterk is de eenzame fietser?”: liedjesteksten over fietsen duiken op langs de Leie

Fietsersbond Lommel verrast fietsers met vrolijke krijtboodschappen

‘Fijn dat je fietst’ aldus de Fietsersbond Brugge

Fijn dat je het hele jaar door fietst

Deze actie is natuurlijk heel het jaar door een fijne opsteker, want de spreuken met gewone krijtjes verdwijnen na wat regenbuien (die met krijtverf blijven soms toch wat langer staan ). Dus beginnen je vingers al te jeuken? Duik hier in het actie-pakket. 

De inspiratie voor deze actie komt van de Fietsersbond afdeling Genk, die in 2019 startte met een krijtactie tijdens de Go With the Vélo campagne:

Ook zonder pakket kan elke fiets-liefhebber meedoen: een pakje stoepkrijt, een fijne neus voor de zaligste fietspaden en je bent vertrokken!

Sta je te popelen om mee te doen, maar heb je nog wel wat vragen? Of heb je een ander wild-campagne idee? Trek dan Roos aan haar spreekwoordelijke mouw. 

En spot je een fijne krijtboodschap op jouw fietstocht? Trek er dan als de bliksem een foto en stuur deze ook naar Roos. Delen in de vreugde? Zwier de foto ook op je sociale media met de hashtag #fijndatjefietst en @fietsersbondbe.