Fijn dat je fietst!

Vanaf 2021 verhuist de Applausdag permanent naar Wereldfietsdag op 3 juni. Maar om de eerste lente-dagen niet stilletjes voorbij te laten gaan roepen we iedereen op om tijdens het weekend van 21 maart mee te doen met de Fijn dat je fietst actie. Met deze fijne, laagdrempelige actie willen we alle fietsers op die eerste frisse lente-dagen bedanken en een hart onder de riem steken: Wat fijn dat je fietst! Bovendien is ze helemaal corona-proof uit te voeren en zeker ook een leuke activiteit om met (klein)kinderen te doen.

Voor de afdelingen is er tot 8 maart een actie-pakket te bestellen via het bestelformulier. Het pakket bevat een drietal sjablonen, krijtverf in spuitbus (goed voor zo'n zes keer het sjabloon spuiten) en een draaiboekje. De sjablonen zijn herbruikbaar, dus bewaar ze zeker ook voor volgende jaren!

De inspiratie voor deze actie komt van de Fietsersbond afdeling Genk, die in 2019 startte met een krijtactie tijdens de Go With the VĂ©lo campagne:

Ook zonder pakket kan elke fiets-liefhebber meedoen: een pakje stoepkrijt, een fijne neus voor de zaligste fietspaden en je bent vertrokken!

Sta je te popelen om mee te doen, maar heb je nog wel wat vragen? Of heb je een ander wild-campagne idee? Trek dan Roos aan haar spreekwoordelijke mouw. 

En spot je een fijne krijtboodschap op jouw fietstocht? Trek er dan als de bliksem een foto van en stuur deze naar Anne!