Jan Vermeulen over 'Succesvol lokaal fietsbeleid'

Lokale afdeling

26/04/2016 - 20:00

Jan Vermeulen, fietsburgemeester van Deinze, brengt ons een lezing over succesvol lokaal fietsbeleid. Met recepten uit verschillende steden toont hij aan hoe we een leefbare stad op maat van veilig en duurzaam verkeer krijgen.

Wanneer : dinsdag 26 april 2016 om 20.00 uur

Waar : Stedelijke Colibrantzaal, Deensestraat 6-7, 2500 Lier

Inkomprijs : 5 euro (3 euro voor leden Fietsersbond en studenten), één drankje is  inbegrepen

Inschrijven is aanbevolen.

 

Wat is er nodig om meer mensen op de fiets te krijgen? Fietsburgemeester Jan Vermeulen brengt praktijkvoorbeelden van steden die met kleine of grote ingrepen een succesvol fietsbeleid uitwerken. Steden die zo meer leefbare ruimte creëren en betere luchtkwaliteit door duurzame verplaatsingen. Ook zijn eigen stad Deinze komt aan bod, en we krijgen enkele mogelijke suggesties voor Lier.

Jan Vermeulen is sinds 2012 burgemeester van Deinze, samen met Kontich verkozen tot Fietsgemeente/Fietsstad bij de middelgrote steden en gemeenten. Hij zet als burgemeester sterk in op de ontwikkeling van een lokaal fietsbeleid, onder andere door aandacht voor de fietser in de aanleg van het openbaar domein, het weren van autoverkeer aan de schoolpoort en het aanbieden van deelfietsen. Jan Vermeulen is ook zelf een actieve fietser, recreatief én functioneel, en brengt de kinderen dagelijks met de bakfiets naar school.

Daarnaast is hij voorzitter van Fietsberaad Vlaanderen, dat kennis verzamelt bij en deelt naar beleidsmakers voor een sterk fietsbeleid.

Een organisatie van Fietsersbond Lier in samenwerking met Lier Woonplezier, Transitie Lier, de Mobiliteitsraad van Stad Lier en VormingPlus Mechelen.