"120 wandelaars ondersteunen actie van Fietsersbond Haaltert voor een veilige fiets- en wandelroute tussen Haaltert en Denderhoutem"

11/06/2018 - Oost-Vlaanderen - Haaltert

Nood aan meer functionele & veilige fietsroutes in Haaltert!

Fietsersbond Haaltert organiseerde op zondag 3 juni haar meest succesvolle actie ooit: 120 wandelaars stapten in groep een veilig pad af tussen Haaltert en Denderhoutem.

Fietsersbond  Haaltert stelt vast dat de verkeersveiligheid in Haaltert er niet op vooruit gaat. Volgens  de cijfers op de website “Jouw gemeente in cijfers” van de Vlaamse overheid vindt slechts 22% van de inwoners dat de kinderen zich veilig kunnen verplaatsen in onze gemeente. We zien maar een pover aantal moedige fietsers aan de Haaltertse scholen, en ook het fietsen naar Aalst gaat achteruit. Het gevolg is verkeerschaos rond de scholen, files naar Aalst, verkeersonleefbaarheid in heel wat straten zoals de Bosstraat en het dorp van Denderhoutem, stijgende bezorgdheid over de C02 en uitstoot van fijn stof, enz…

De Fietsersbond blijft overtuigd dat beterschap mogelijk is, en de fiets kan daarbij helpen!

Maar om de mensen op de fiets te krijgen zijn veilige fietsroutes nodig naar  de scholen, de stations, het gemeentehuis, de winkels, de deelgemeentes; en dit alles met zo weinig mogelijk omwegen. Haaltert heeft dus nood aan functionele fietsroutes!

Eén van de belangrijke functionele fietsroutes die ontbreekt is deze tussen Haaltert en Denderhoutem.

De bestuursploeg van Fietsersbond Haaltert toont  met de wandeling van zondag aan dat er wel degelijk veilige alternatieven zijn voor voetgangers en fietsers die zich snel willen verplaatsen tussen deze twee gemeentes. De groep vraagt met deze actie aandacht van het gemeentebestuur om deze route op sommige plaatsen aan te passen en geschikt te maken voor de fietsers. Zo kunnen de burgers beter worden gestimuleerd om hun auto eens aan de kant te laten en te kiezen voor de fiets voor hun functionele verplaatsingen.

Lokale politici van de verschillende partijen waren aanwezig op deze wandeltocht. Fietsersbond Haaltert zal hen later ongetwijfeld nog herinneren aan deze actie!

De 120 stappers genoten van de stralende zon. In het midden van de wandeling van 8 km hield de groep een gezellige pauze in de cafetaria van camping Reamerik in Denderhoutem.

Velen ontdekten tot hun verbazing voor het eerst de prachtige paden langs de kouters tussen deze twee gemeentes. Na de aankomst werd in JC De Kouter nog lang nagepraat over deze geslaagde actie.

Meer info: www.fietsersbond.be/haaltert

Contact: fietsersbondhaaltert@gmail.com of 0475/353777

https://photos.app.goo.gl/TtifqkLUbCHpm55q9