3de rondrit langs knelpunten in de Heist-op-den-Berg

30/05/2017 - Antwerpen - Heist-op-den-Berg
Klaar voor het vertrek

De Fietsersbond Heist-op-den-Berg organiseerde op 20 mei voor de 3de keer een rondrit met burgemeester en schepenen (“Fietsen met Vleugels” eigenlijk dus) in onze gemeente. Dit jaar zijn we naar Itege gereden en kregen we hulp van de KWB van Itegem om de lokale pijnpunten te duiden.

We stippelen ieder jaar een fietstocht van ongeveer 20 km uit in onze gemeente. Langs mooie weggetjes en nieuwe fietspaden, maar soms ook langs drukke wegen en gevaarlijke punten voor fietsers. Dit doen we om de burgemeester, de schepenen en gemeenteraadsleden (die we op de fiets krijgen) te laten ervaren wat wij Heistenaren op de fiets iedere dag ervaren in het verkeer. We vragen hen uitdrukkelijk om op bepaalde plaatsen iets te veranderen zodat het veiliger wordt voor alle fietsers. We stoppen dus regelmatig voor een woordje uitleg of een vraag aan hen (wat de bedoeling is van bestaande situaties of werken). Wie meefietst krijgt op deze manier ook de kans om op een informele manier te praten met burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden over fietsveiligheid (en eventueel andere thema’s).

We zijn ook terug langs een knelpunt gereden dat we twee jaar geleden vermeld hadden tijdens de rondrit. Bij een laatste controle van het parcours de dag voor de rit zelf, waren ze hard aan het werk om enkele borduren weg te werken.