Actie Fietszone 9 september 2023

29/08/2023 - Antwerpen - Boechout-Vremde


Fietszone! Hop! Hop!
   Fietser voorop!

 
Beste fietser
 
Als fietser lever je een positieve bijdrage aan je omgeving, het milieu en het klimaat, de mobiliteit én de plaatselijke middenstand. Fietsen is een eenvoudige oplossing voor heel wat complexe problemen. Daarom wil de Fietserbond dat je veilig, gezond en plezierig naar elke bestemming kan fietsen. De fietsinfrastructuur dient daarvoor verder uitgebouwd te worden zodat de fietser zich op een veilige en aangename manier kan verplaatsen. 
De gemeente investeert in een nieuwe fietszone in het centrum voor veiliger schoolverkeer. Dat juichen we toe. In deze fietszone (nieuwe benaming voor fietsstraat) is de positie van de auto ondergeschikt aan de fiets. Auto's mogen fietsers niet voorbijsteken en de maximum snelheid is 30km/uur. Toch ontstaan hier regelmatig gevaarlijke conflicten! 
 
Om het belang van een veilige fietszone in de verf te zetten, organiseert FB Boechout-Vremde bij het begin van het nieuwe schooljaar op 9 september een ludieke maar noodzakelijke fietsactie! Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! 
We verzamelen met een 'gepimpte' fiets op het O.L.V.-plein om 10.45 uur. We verwachten volwassenen met (bak)fiets, kinderen groot en klein met hun (loop)fiets, fietsers die essentiële verplaatsingen doen, recreatieve fietsers, .. 
De start is om 11 uur. We fietsen langs de T.Tutsstraat, J.F.Willemsstraat, Heuvelstraat, Kroonstraat en terug naar het O.L.V.-plein. Na het parcours enkele malen gefietst te hebben, is er op het O.L.V.-plein een hapje en een drankje voorzien en tijd voor een (fiets)babbel. 
 
Hopelijk zijn we die dag met velen. Veilig fietsen is immers een zaak van ons allen! 
 
Fietsersbond Boechout-Vremde
 
Eind juni maakten we ter illustratie, een filmpje in de Heuvelstraat, in het gedeelte dat nu al fietsstraat is. Er kan nog veel geleerd worden i.v.m. de wegcode.
https://youtu.be/KvD8Gu94yNI