Agenda 2019 Fietsersbond Zwalm

03/02/2019 - Oost-Vlaanderen - Zwalm

In 2019 heeft Fietsersbond Zwalm de ambitie om relevant te zijn voor het mobiliteitsbeleid in Zwalm en omstreken. Waar we in 2018 voornamelijk bezig zijn geweest met ons kenbaar te maken en onze weg te vinden als belangengroep in Zwalm, zijn we nu klaar om de eerste steentjes in “de” Zwalm te verleggen. Fietsen is veilig, snel, gezond, goedkoop, sociaal en vervuilt helemaal niet. Het is één van de oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. De gemeente Zwalm heeft zich immers expliciet geëngageerd voor het project 'Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen' (40% minder CO2-uitstoot in 2030) en dit als trekker binnen het thema mobiliteit voor o.a. de fietsinfrastructuur te verbeteren. Fietsersbond Zwalm kan hierbij de gemeente ondersteunen in haar rol van trekker. Dit engagement mag immers niet bij loze woorden blijven als we het echt goed menen met ons klimaat en natuurlijk ook met de verkeersveiligheid.Om deze ambitie kracht bij te zetten, zal Fietsersbond Zwalm enkele activiteiten organiseren die zowel plezant als relevant kunnen zijn. Voor 5 activiteiten hebben we al een datum vastgelegd:

Open vergadering met focus op fietsknelpunten

Vrijdag 15 maart; 20:00 uur; GC De Munk; zaal Peerdestok

De ideale gelegenheid om te vergaderen rondom fietsmobiliteit in Zwalm en om specifiek lokale knelpunten onder de aandacht te brengen. Onze kaart met fietsknelpunten zal dan voorgesteld worden. De vergadering staat open om nieuwe knelpunten aan te duiden of om oplossingen aan te reiken. Een must voor iedereen die de fiets genegen is.

 

Fietsapplausdag

Donderdag 21 maart; 07:00 - 8:30 Munkzwalm

We zullen staan aan het station en schoolomgevingen van Munkzwalm.

 

Voorstelling van de documentaire “Plannen voor plaats” 

Vrijdag 03 mei; 20:00 uur; GC De Munk; zaal Peerdestok

In samenwerking met de gemeente organiseren we de voorstelling van de documentaire “Plannen voor plaats”  + discussie en drankje achteraf.

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving.

 

Familie fietstocht

Zondag 26 mei; 14:00 - 18:00 uur; recreatiesite en zaal Peerdestok

Naar jaarlijkse gewoonte, onze familiefietstocht. Route en invulling worden later nog bekend gemaakt.
Drankje achteraf. 

 

Week van de mobiliteit met infovergadering gebruik speed pedelec

Donderdag 19 september: 20:00 uur; Locatie te bepalen

Vergadering voor eigenaars en geïnteresseerden van speed pedelecs om ervaringen uit te wisselen. Topics: voordelen/nadelen, woon-werk routes, veiligheid, fietsetiquette.