Applaus!

03/06/2022 - Algemeen

Een warm applaus voor alle fietsers

Vanochtend barstte het Nationale Fietsapplaus los op meer dan 160 plekken door heel België. Om Wereldfietsdag te vieren stonden er in alle vroegte overal applausteams klaar om een glimlach op de gezichten van de fietsers te toveren.

De kracht van de applausacties zit 'm in de eenvoud: langs zo'n klappend haagje enthousiastelingen kunnen fietsers makkelijk met een glimlach door pedaleren. Er werd dan ook massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Fietsersbond en GRACQ om een applausteam te vormen: meer dan 160 teams gingen de straat op om door het hele land voor goeie vibes langs het fietspad te zorgen.

Dankjewel aan iedereen die mee vroeg uit de veren was om mee te komen applaudisseren, ook al was het maar voor 5 minuten. Applaus!

Zalig fietsweer

De ambassadeur van Fietsersbond en Bike to Work, weerman Bram Verbruggen, sloot zich aan bij het Fietsapplaus-team in Aarschot en presenteerde het weerbericht op locatie.
 

De grote opkomst van zoveel verschillende applausteams laat ook zien dat fietsers op heel veel plekken graag gezien zijn: op scholen, aan bedrijven en jeugdbewegingen. Met het applaus willen de initiatiefnemers:

Fietsers feliciteren: ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel.
Fietsers bedanken: ze maken de wereld een stuk plezanter.
Automobilisten stof tot nadenken geven: het kan wél anders.
Beleidsmakers tonen: veilige fietsinfrastructuur werkt! Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen.