Beste wensen voor 2023

09/01/2023 - Oost-Vlaanderen - Deinze

Beste fietser,

Nu we weer een nieuw jaar binnen gefietst zijn, kijken we even achterom.

Wat bracht 2022?

- Deze zomer vierden we ons 20-jarig bestaan. De Fietsersbond is blij dat er na al die jaren een evolutie plaatsvond naar een mobiliteitsbeleid waar de fiets even centraal staat als de auto. Toch resten er nog een aantal onveilige punten na 20 jaar actievoeren: ondanks verschillende herinrichtingen durft aan de Driespoort nog steeds niemand zijn kind alleen laten oversteken. Ook het aanleggen van gescheiden fietspaden op een aantal invalswegen gebeurt te traag.

- De jaarlijkse applausactie aan de Peter Benoitlaan en de verlichtingsactie, dit keer aan het station van Landegem. Met deze laatste actie willen we onze aanwezigheid verhogen in Nevele, waar er nog een grote inhaalbeweging nodig is wat betreft fietsinfrastructuur.

- Ook werd actie gevoerd voor verlichting op de nieuw aangelegde fietspaden en -snelwegen. Met een rij kaarsjes aan de nieuwe Jacques Roggebrug klaagden we aan dat de verlichting telkens pas een half jaar na ingebruikname wordt geplaatst.

 

Wat brengt 2023?

De jaarlijkse activiteiten, maar vooral u als fietser bepaalt wat er moet gebeuren. Laat ons dus zeker weten wat we kunnen doen voor u of welke initiatieven er nog zijn voor een nog aangenamere fietsomgeving in Deinze.

Een heel voorspoedig en veilig fietsjaar gewenst!

 

met vriendelijke groet,

Bruno Fernagut, Eddy Donné, Mieke Roelens, Nele Vanmaele, Wim Beyers, Pascal De Tandt.