FB Edegem Agenda 2018

19/06/2016 - Antwerpen - Edegem

2018 is al een flink stuk opgeschoten. Het is dan ook de hoogste tijd om u onze verwachtingen en plannen voor het nieuwe jaar over te maken. We hebben daarom een goed gevulde agenda voor u klaar staan, met heel veel fietsplezier, maar we beginnen met een…

wo 21 maart 7u45: Applausactie

Kom je ook? Op het kruispunt Prins Boudewijnlaan-Kerkplein/Ir. Haesaertslaan geven we de voorbijrijdende fietsers (en stappers) een daverend applaus.

Als aanmoediging, ook al is dat niet echt nodig: fietsen is gewoon de aangenaamste manier om je te verplaatsen. Maar vooral om hen te bedanken. Door niet met de auto te rijden, zorgen ze voor minder files en betere lucht, voor minder verkeersonveiligheid en minder CO2 en meer leefbaarheid in de straten.

Het is ook een signaal naar de vele autorijders en hun meerijdende kinderen. Aan hen wordt het fietsplezier ontzegt. Ze bewegen te weinig en de lucht die ze in de auto inademen is nog slechter dan die van buiten. We hopen dat de ouders de moed vinden om hun kinderen te leren deelnemen aan het verkeer per fiets. Het is niet vanzelfsprekend en het vraagt veel geduld en oefening en ook durf. Maar kinderen kunnen er toch zo van genieten!

Het is ook een signaal aan de verantwoordelijken die onze wegen ontwerpen en inrichten en verkeersplannen opmaken. Dat ze rekening houden met de voetgangers en fietsers, speciaal ook de kinderen. Dat ze de straten in onze steden en dorpen terug op mensenmaat bouwen in plaats van op maat van de auto. Zo kan er weer leven in de straten verschijnen waar nu alles vol staat blikken dozen.

za 24 maart 13u-17u: Fiets-je-vaardig/Fietshappening

De happening vindt plaats in het Fort-V.
Deze actie is een initiatief van de Gezinsbond en wil de ouders helpen om hun kinderen fietsvaardigheid bij te brengen op een speelse manier. De Fietsersbond verzorgt het gedeelte fietsvaardigheid op een afgesloten fietsparkoers.

Maar er zal nog veel meer te doen zijn. Meer info op de website van de Gezinsbond, in hun ledenblad, of bij huisvanhetkind@edegem.be tel. 03 289 21 10 of witters.peter@telenet.be.

wo 28 maart 20u: Fimvertoning DEMAIN

In de Marc Liebrechtschouwburg van het CC Mortsel in samenwerking met de milieuraden van Mortsel, Edegem, Kontich en Hove.

Deze film is een aanrader voor iedereen die zich er van bewust is dat het de verkeerde kant uit gaat met de klimaatverandering maar niet weet wat er aan te doen. We moeten vooral niet denken dat onze politici het zullen oplossen, want de meesten zijn te veel met andere dingen bezig. In de film worden inspirerende voorbeelden uit de hele wereld getoond van dingen die we zelf kunnen doen en waarmee we wel het verschil kunnen maken. Een echter aanrader!

Er wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. De opbrengst wordt besteed aan een klimaatproject.

za 26 mei: Fietstocht samen met Markant Edegem

Meer details volgen.

do 21 juni 19:30: Midzomeravondfietstocht

Weer zo’n klassieker. De bestemming is nog niet bekend, maar de datum krijgt u nu al.

15-16 september: Fietstweedaagse naar Brussel

Dit wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van ons jubileumjaar! Brussel, een stad die wel eens negatief in het nieuws komt, en die velen daardoor links laten liggen. Helemaal ten onrechte. Wij gaan deze stad verkennen per fiets tijdens de autoloze zondag! Ook de tocht van Edegem naar Brussel is mooier dan sommigen zouden verwachten. We overnachten in jeugdherberg Breughel.

We zijn nog aan het onderhandelen met restaurants en aan het cijferen, maar schrijf deze datum nu al in je agenda en duid hem aan met fluo!

Inschrijven kan vanaf begin februari. U krijgt daarvoor nog een uitnodiging met meer info.