Fietsbabbel Donderdag 9 maart 2023

Ingang 19u15, start stipt 19u30
Zwembad Brigitte Becue eerste verdieping, Northlaan 14, 8400 Oostende

Na twee succesvolle fietsbabbels in 2022, richt de Werkgroep Fietseling Oostende een derde fietsbabbel in. Ook ditmaal in samenwerking met de buren van de Fietsersbond Bredene.

 

We hebben de eer de gouverneur, de heer Carl Decaluwé, als gastspreker te mogen ontvangen. Het thema is uitermate actueel: de fiets- en verkeersveiligheid. Vanuit zijn federale bevoegdheden heeft de gouverneur immers taken op vlak van deze veiligheid.

 

Jammer genoeg kwamen de afgelopen weken weer ontstellende cijfers over de toename in verkeersslachtoffers naar boven. De West-Vlaamse gouverneur liet eerder al meerdere malen zijn bezorgdheid blijken omtrent de fietsverkeers-veiligheid.

 

Na de toelichting door de gastspreker, kunnen de aanwezigen, onder moderatorschap van Bart Neyrinck, gespreksleider van de Oostendse Cultuurraad, in gesprek gaan met de spreker. Voorstellen en oplossingen om het aantal fiets-ongevallen drastisch in te perken, staan voorop. Dit zonder de fietsers af te schrikken.

 

Graag verwelkomen wij de Oostendse en Bredense fietsers, politici en beleidsverantwoordelijken, talrijk op wat zich aandient als een boeiende avond.

 

 

De fietsersbond behartigt de belangen van alle fietsers. Van hen die dagelijks de fiets nemen naar de school, naar het werk, naar de winkel of gewoon ter ontspanning. Samen komen we op voor het veilig en comfortabel fietsen in Oostende.
 

 

 


Namens de Werkgroep Fietseling Oostende, Fietsersbond Oostende
Marc Horrix, tijdelijk woordvoerder

 

Namens de Fietsersbond Bredene

Guido De Greef, voorzitter