Fietsbabbel met gouverneur in Oostende

 

 

Na twee succesvolle fietsbabbels in 2022, richtte de Werkgroep Fietseling Oostende op 9 maart 2023 een derde fietsbabbel in. Ook ditmaal in samenwerking met de buren van de Fietsersbond Bredene. Het thema was, spijtig genoeg, erg actueel; de fietsongevallen.

 

De gouverneur, de heer Carl Decaluwé, schetste zijn taken op vlak van (fiets)verkeersveiligheid. Mevrouw Yasmine Vanavermaete, verbindingsambtenaar van de gouverneur van West-Vlaanderen, gaf een overzicht van de ongevallen in West-Vlaanderen in de afgelopen 5 jaren en duidde deze cijfers.

 

Na deze toelichtingen was er een levendige uitwisseling met de talrijke aanwezigen, onder moderatorschap van Bart Neyrinck, gespreksleider van de Oostendse Cultuurraad. Zeker het traject station – De Bolle, baart velen zorgen.

 

Het werd een boeiende avond waarbij we zelfs mochten rekenen op belangstelling vanuit Oostkamp en Brugge. Maar ook diverse Oostendse raden waren vertegenwoordigd zoals de jeugdraad en Saro.

 

De fietsbabbel werd afgerond met de uitreiking van een Gouden loep aan onze superactieve Fietseling medewerker, Edwin Vandenabeele, die alleen al in 2022 een dikke honderd signaalkaarten en meldingen overmaakte aan de stadsdiensten. Dit allemaal om het voor fietsers in Oostende veilig en comfortabel te maken. Dit jaar staat de teller al op 25 meldingen en 5 staan klaar om verstuurd te worden.

 

Dit toont aan dat de Fietsersbondafdelingen zich zeer actief inzetten voor de fietsveiligheid. Maar ze kijken uit naar daadwerkelijk overleg met bevoegde politici, instanties en belanghebbenden, want hun expertise en inzet kan de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komen.