Fietsen of niet fietsen in Corona-tijden?

16/03/2020 - Algemeen

We waren afgelopen weekend wat in de war door tegenstrijdige berichten over wel of niet gaan fietsen tijdens Corona-tijden.

Aan de ene kant luidt: ga vooral buiten, ga fietsen, haal frisse lucht op en blijf bewegen. Doe het gewoon niet in groep en hou anderhalve meter afstand van elke passant.

Maar aan de andere kant luidt: Blijf In Uw Kot. Ga alleen buiten als het écht nodig is: voor noodzakelijke boodschappen, om een noodzakelijke job te doen in zorg- of hulpverlening, of om te werken.

We hebben hier met het Fietsersbond team over gediscussieerd en hierop kwamen we uit: We werken zelf zo goed als 100% thuis. Sociaal contact zoveel mogelijk vermijden wil volgens ons niét zeggen ‘lekker gaan fietsen’. Want ook tijdens dat fietsen komen er momenten van interactie met andere mensen -al is het aan stoplichten of in fietstunnels. Dus wij willen als Fietsersbond mee de oproep ondersteunen voor maximaal -en geen beperkt- mijden van alle sociaal contact, dus: Blijf in uw kot!

En wil je toch graag fietsen? Doe het dan binnen.

Impact op Fietsersbond activiteiten

1. Het Nationale Fietsapplaus van vrijdag 20 maart wordt uitgesteld naar een latere datum in de lente. Van zodra de coronapiek voorbij is, bepalen we een nieuwe datum. Leg dus jullie borden en banners niet te ver weg - dit is een uitstel maar geen afstel van deze fijne fietsactie!
2. De algemene vergadering van zaterdag 21 maart wordt uitgesteld naar een latere datum in de lente.
3. De vormingen van zaterdag 21 maart worden uitgesteld naar een latere datum in de lente.
4. We adviseren de lokale Fietsersbond-afdelingen om alle geplande vergaderingen en events uit te stellen tot na drie april.
5. Het team in Brussel werkt verder, zoveel mogelijk van thuis uit. Wij blijven telefonisch en per mail bereikbaar voor vragen.