Fietser van de dag - Ben en Thobias Abts

26/10/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Ben Abts en Tobias Abts werden door hun collega Tom Van Hoef genomineerd als fietsers van de week. "Ze verdienen deze nominatie zeker, omdat ze dagelijks vanuit Meldert naar het kantoor (ABCO verzekeringen) fietsen. Winter en zomer en door weer en wind." zegt Tom. "En in het weekend doen ze er nog eens een 100tal km bij omdat ze er niet genoeg van krijgen."

Ben is alvast vereerd door de nominatie. Een kantoorhouder van een goed draaiend verzekeringskantoor associeren wellicht vaker met een grote wagen dan met een fiets. Hoe kom je er dan toe om toch voor de fiets te kiezen, vragen we Ben. "Ongeveer 10 jaar geleden las ik toevallig dat wanneer je werk teveel tijd opslorpt, je dit anders moet organiseren. Zodoende kwam ik op het idee om voortaan koning auto in de garage te laten aan mijn kantoor en met de fiets naar huis te rijden. Dit impliceert natuurlijk dat je de ochtend nadien, wat vroeger de wekker zet en (in alle weer en wind) met de fiets terug naar kantoor moet. Na een tijd, begin je dan je leefstijl te veranderen en merk je dat de auto nog maar zelden gebruikt wordt. Want naar Leuven met de trein is slechts 12 min, en je kan ondertussen nog een krant of een rapport doornemen. Dus je zienswijze verandert zo sterk dat als ik moet kiezen voor een fiets of een auto, ik niet meer twijfel dat een fiets veel gezonder is voor mezelf en vooral ook voor het milieu en anderen. Nu breng ik zelfs mijn auto zondags naar kantoor, om toch maar maandagochtend met de fiets te kunnen komen!"

Ben stelt ook vast dat de fiets-microbe overgaat naar de andere medewerkers. "We doen nu met minstens 5 medewerkers regelmatig mee aan georganiseerde ritten voor elk goed doel en maken er een soort teambuilding van. Ze zouden dit perfect met de auto kunnen doen, maar ze verkiezen een gezonde geest in een gezond lichaam boven hun comfort."