Fietser van de dag - Herman Vanclooster

20/09/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Heel wat Tienenaars herinneren zich Herman Vanclooster  als een gedreven, ruimdenkende en enthousiasmerende leerkracht Nederlands en Duits in het voormalige Onze-Lieve-Vrouwecollege. Weinigen onder jullie weten echter dat Herman tot vandaag een overtuigde fietser is.

Herman mocht dit jaar zijn 88ste verjaardag vieren, en toch maakt hij dagelijks nog een behoorlijk stevige fietstrip. In de zomerperiode legt hij regelmatig 25 tot 35 km af op zijn elektrische fiets. "Mijn favoriete fietsroute brengt hem doorheen de Getevallei, of ook wel eens richting Oorbeek of Kumtich" zegt Herman. "Ik heb zelfs een route in de stad uitgedokterd voor als het slechter weer is. Die route laat me toe om een uurtje te fietsen en daarbij toch de gevaarlijkste punten in de stad te vermijden."

Herman lijdt sinds een achttal jaar aan een aandoening waardoor zijn gezichtsscherpte afneemt. "Mijn verzicht is nog steeds in orde. Maar ik heb wel meer moeite met lezen en schrijven. Jammer, want dat is net één van mijn passies", alsdus Herman. "Van een vriend, die aan dezelfde aandoening leidt, kreeg ik de raad fietstochten te blijven maken, en daarbij steeds een fototoestel mee te nemen". Al fietsend maakt Herman steeds bijzondere observaties. Hij gaat steeds op zoek naar patronen in de natuur, of bijzondere kleuren. En die foto's geven vaak een verassende blik op objecten waar andere fietsers vaak achteloos aan voorbijgaan. Met deze foto’s, die hij zowat dagelijks op facebook deelt bereikt hij vlot een 500-tal volgers.

"Dankzij mijn elektrische fiets heb ik dit jaar al zo een 5000 km afgelegd. Het houdt me gezond, en dankzij het fotograferen heb ik er een nieuwe passie bij"

We wensen Herman nog vele kilometers, en blijven uitkijken naar zijn foto’s.