Fietser van de dag - Sofie Van De Wiele

15/09/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Sofie Van de Wiele kennen we als huisarts bij de huisartsenpraktijk Houtemveld in Tienen. Sofie rijdt als meer dan 3 jaar met een elektrische fiets. “Mijn beste aankoop ooit”, zegt de huisarts overtuigd. Haar huisbezoeken doet ze net zoals een aantal collega's van de praktijk met de fiets, in de zomer en de winter. Mensen denken vaak dat een huisarts altijd met de wagen moet gaan, om snel te zijn. Sofie ziet het anders "Heel vaak ben je zelfs veel sneller met de fiets. En ondertussen heb ik ook mijn dagelijkse portie beweging.

Naast huisarts is Sofie ook mama van 2 jonge kinderen. En ook daarvoor is de fiets een praktisch vervoermiddel. "Het is fijn dat als ik voor of na het werk de kinderen van de creche of school moet ophalen, ik niet in de file hoef te staan". Ze kochten met het gezin een fietskar voor de kinderen die zowel op haar fiets als die van haar partner gaat. Zo kunnen ze die taak onder elkaar verdelen.

En fietsen zit duidelijk in de genen. "Onze oudste zoon, Andreas is nu al volop aan het oefenen met zijn loopfiets. Hij is er helemaal klaar voor om weldra ook met zijn eigen fiets mee te rijden."