Fietser van de week- Gery Vanhamel

20/02/2021 - Vlaams-Brabant - Tienen

De lente is bijna in het land! Geen betere manier om dat te vieren dan even de fiets opspringen en te genieten van die eerste zonnestralen.

Fietser van de week, Gery Vanhamel, is al ruim 8 jaar een fervent fietser. "Dankzij de fiets kunnen we makkelijk zonder een tweede auto", zegt Gery, "en het is ook nog eens heel plezant en gezond". Maar niet alleen hier in Vlaanderen zie je Gery rondfietsen. "Ik vind het fijn om mijn fiets mee op reis te nemen. Zo ga ik graag naar het zuiden van Frankrijk of het zuiden van Spanje om daar wat te gaan pedaleren".  De Mont Ventoux heeft een speciale plek op zijn palmares.

Onlangs heeft Gery van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Hij werkt nu als verkoper bij InterBikes Tienen en Leuven. "Wij verdelen daar zowel sportfietsen als elektrische fietsen van ondermeer Specialized, Focus, Kalkhoff, Riese & Müller, Flyer, en Gazelle."

Ben jij ook klaar om weer in het zadel te klimmen? Gery heeft nog wat tips voor jou. "Vergeet niet om eerst te checken of alles het wel degelijk doet als je je fiets uit zijn winterslaap haalt. Kijk of de banden nog voldoende profiel hebben en op spanning zijn. Reinig en smeer de ketting van je fiets. Controleer of de remmen en versnellingen nog werken. En kijk of alle boutjes en moeren nog vastzitten." Niet zo handig als Gery? Geen probleem. Laat alles controleren bij je favoriete fietsenmaker. 

En dan … genieten maar van de wind in je haren en de zon op je gezicht!