Fietser van de week- John Vankeijenberg

06/02/2021 - Vlaams-Brabant - Tienen
Deze week zetten we John Vankeijenberg (61 jaar) uit Tienen in de schijnwerpers, want als er iemand gepassioneerd is door fietsen, dan is hij het wel! Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Op onze eerste vraag waarvoor hij de fiets zoal gebruikt, krijgen we al meteen een enthousiast en uitgebreid antwoord: “Ik ga iedere dag met de fiets naar mijn werk (als werkmonitor bij Blankedale), via het nieuwe fietspad langs de vesten en langs de residentie Beatrijs. Dat maakt me gelukkig, het is goed voor mijn gezondheid en – oh zo belangrijk – ik help er bovendien het klimaat mee. Verder doe ik ook zoveel mogelijk andere korte verplaatsingen met de fiets: boodschappen doen, op café gaan (na corona!) …”

“Sinds vorig jaar verken ik in de weekends met mijn mountainbike de (liefst onverharde) paden in en rond Tienen en ik ben aangenaam verrast over hoeveel mooie plekjes er hier in de buurt zijn. Ook passeer ik zo regelmatig langs een natuurreservaat. Da’s echt genieten! En een paar jaar geleden ben ik ook begonnen met fietsvakanties, samen met mijn vriend Hans uit Hoegaarden. Gepakt en gezakt, tentje mee en hup, de wijde wereld in: van Tienen naar Saintes-Maries-de-la-Mer (1400 km), van Basel naar Rome … op eigen (been)kracht via autoluwe wegen of fietspaden door de prachtige natuur ergens naartoe, de max!”

Blijkbaar heb je wel meer dan één fiets? “Oh ja, ik ben een echte verzamelaar (onze garage wordt te klein ☺): vintage koersfietsen, een Eddy Merkx, een Moser, een plooifiets (voor op de trein), een trekkingfiets (voor naar het werk en de vakanties), een mountainbike, een single speed en een groene stadsfiets!” Als dat geen passie is …

Heb je nog fietsdromen voor Tienen? “Ja zeker! Met Fietsersbond Tienen verder werk maken van veiligere schoolomgevingen voor stappende en fietsen scholieren, meer fietsstraten (vooral de zeer smalle straten), veilige fietspaden van de deelgemeenten naar de stad, nog meer fietsenstallingen (ook voor bakfietsen), knelpunten en missing links voor fietspaden aanpakken, een goede samenwerking tussen de Fietsersbond en de stad verder uitbouwen, de realisatie van de fietssnelweg Leuven-Tienen en de integratie ervan in de werken aan de stationsomgeving opvolgen.”

Amai, dat is een hele droomfabriek! Maar we hopen samen met John dat al zijn dromen mogen uitkomen!

 

Meer weten over fietsvakanties?

Kriebelt het ook om met de fiets op vakantie te gaan? Ga zeker eens inspiratie opdoen tijdens de www.fietsenwandelbeurs.be in Flanders Expo. Dankzij je lidmaatschap van fietsersbond geniet je van korting bij deze touroperators gespecialiseerd in fietsvakanties: zuiderhuis fietsvakanties, VOS Travel fietsvakanties. Of ga zelf aan de slag met de Lannoo fietsgidsen, die je als lid ook met korting kan ontvangen.