Fietser van de week - Katrien Partyka

14/02/2021 - Vlaams-Brabant - Tienen

Deze week zetten we eens een heuse BV in de kijker: Katrien Partyka, burgemeester van Tienen en Vlaams volksvertegenwoordiger. Je kunt haar in Tienen regelmatig voorbij zien fietsen op haar in vrolijk oranje geverfde stalen ros.

“Ik ben een fervente en dagelijkse fietser. Mijn fiets brengt me overal snel in de stad. Op de fiets hoor, ruik en zie je de stad ook goed. Ik hou van onverwachte ontmoetingen en zie iedere keer nieuwe dingen.” Ze valt wel op met haar kleurrijke fiets, en dat is ook de bedoeling: “Mijn fiets is zo heel gemakkelijk herkenbaar!”

Haar favoriete stukje fietspad in de stad? Dat zijn die aan de hernieuwde vesten. “Er is nog veel werk aan de winkel in onze straten, maar er zijn toch ook al echt verbeteringen merkbaar, zoals aan de vesten. Dankzij corona hebben veel Tienenaars bovendien onze mooie wandel- en fietsroutes vlakbij huis (her)ontdekt.”

Ze heeft een ‘gewone’ fiets, en voor de afstanden die ze nu aflegt, is dat voldoende. Maar moest ze wat meer tijd hebben, dan zou ze toch graag nu en dan wat verder fietsen. “Af en toe twijfel ik ook wel of ik niet een elektrische fiets of een cargofiets zou kopen.” Dus als we binnenkort een oranje elektrische (cargo)fiets voorbij zien flitsen, dan weten we meteen wie dat is …