Fietser van de week- Kristel Veulemans

16/01/2021 - Vlaams-Brabant - Tienen

Deze week valt de titel van 'fietser van de week' te beurt aan Kristel Veulemans. "Heel fijn en wat een eer! Waar heb ik dat aan te danken?", vraagt Kristel zich af. Wel, omdat haar vriendin Karen Vanden Auweele haar nomineerde. "Kristel fietst (bijna) elke dag van Oorbeek naar haar werk in Leuven en terug" wist Karen ons te vertellen. En dat vonden wij meer dan voldoende voor deze titel.

Dat klopt volgens Kristel. "Ik geef les op een middelbare school, Sancta Maria, in het centrum van Leuven. Een paar maal per week fiets ik met mijn elektrisch fiets naar het werk. En ik doe ook zoveel mogelijk mijn stagebezoeken in Leuven, Herent en Landen met de fiets." Kristel gebruikt ook zoveel mogelijk de fiets om boodschappen te doen of voor een fietstochtje met vriendinnen.

Op haar fiets ervaart kristel haar 'kleine geluksmomenten'. "Al fietsend kan je heerlijk genieten van de natuur, van mooie zonsopgangen of –ondergangen, de geur van gemaaid gras... En je maakt kans op leuke gesprekjes met andere fietsers onderweg. Of het plezier om een eekhoorn te zien die net voor je fiets op de weg spurt,…"

Kristel geeft enkele tips voor mensen die ook willen starten om al fietsend te pendelen van Tienen naar Leuven. "Een goede fietsenmaker is belangrijk. Zeker als je op je fiets moet vertrouwen voor je verplaatsingen. Goede regenkleding is ook een must. Dan heb je geen excuus om niet te fietsen! En probeer eens een andere route. Ik varieer soms op mijn dagelijkse route. Zo heb ik al heel wat mooie wegjes leren kennen! Ik waan me in de zomer soms in Frankrijk…. En ja, ik kijk uit naar de fietsnelweg F24 Leuven – Tienen. Maar voorlopig fiets ik ook graag langs de knooppuntenroute."

Kristel vraagt zich af wanneer er eindelijk werk wordt gemaakt van het herstel van het fietspad tussen Oorbeek en Kumtich. "Nu is de situatie echt gevaarlijk, waardoor ik er noodgedwongen op de niet verlichte autoweg moet fietsen…". We geven het door aan het stadsbestuur. Maar alvast bedankt om je enthousiasme voor de fiets met ons te delen. Nog veel fietsplezier.

Meer weten over de fietssnelweg Tienen - Leuven?

De plannen voor het traject tussen Leuven en Boutersem is uit de startblokken geschoten. De fietstunnel onder de Tiensesteenweg in Leuven is klaar. De provincie hoopt de eerste werken van het traject tussen Leuven en Bierbeek te starten in 2021. De provincie Vlaams-Brabant startte ook een studie op voor het traject van Boutersem (Boststraat) tot de terrassen van Kumtich (Medekersveld, Tienen). Fietsersbond Tienen wordt door de provincie betrokken bij deze vervolgstudie.

Wil je op de hoogte blijven van de F24, de fietssnelweg tussen Tienen en Leuven? Abonneer je op de nieuwsbrief F24 van de provincie Vlaams-Brabant. Deze e-brief komt alleen uit als er nieuws is, gemiddeld zo’n 2 keer per jaar. Zodra de werken dichterbij komen en er meer nieuws is, zal dit vaker zijn.