Fietsers van de week - Jonathan, Samuel en Anna

08/11/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Jonathan (10), Samuel (8) en Anna (6) uit Breisem zijn zeer gedreven mooimakers die vaak in de weer zijn om hun buurt vrij te houden van zwerfvuil. Want ze houden van de velden en veldwegen in hun buurt, en ze fietsen er natuurlijk ook graag. Ze zijn alleen niet blij met de verharding van veel veldwegen, want dat is helemaal niet fijn: “Ze moeten stoppen met de mountainbikewegjes te verharden of er van die stomme stenen op te gooien!”

Ze gaan het liefst met de fiets naar school. Anna neemt bijvoorbeeld ook de fiets als ze iets wil gaan afgeven bij een vriendinnetje. Jonathan en Samuel zijn dan weer dol op lange mountainbiketochten in de natuur. Zelfs als het regent of koud is! Ze rijden namelijk graag bergop en bergaf in de modder. Anna houdt wel van lange fietstochten, maar als het regent blijft ze toch liever binnen. Hun ouders vinden fietsen gelukkig ook heel fijn, dus ze doen dat zoveel mogelijk samen.

Waarom ze graag fietsen? “Om stoom af te laten”, zegt Samuel. “Ja”, beaamt Jonathan, “en omdat je dan in de buitenlucht bent”. “En omdat het gewoon heel leuk is”, voegt Anna daaraan toe. Ze zijn het er bovendien roerend over eens dat het goed is voor de gezondheid én voor het milieu. Ze raden dan ook iedereen aan om (meer) te fietsen.