Fietsersbond en Vlaamse Gemeenschapscommissie organiseren opnieuw ‘De Binnenband - Brucyclons’ op Autoloze zondag

22/09/2013 - - Brussels Gewest

Ontdek Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 gemeenschapscentra per fiets!

Op Autoloze zondag 22 september organiseren de Fietsersbond, Cultuurcentrum Brussel en de VGC-Sportdienst ‘De Binnenband - Brucyclons’. Dit is een volledig bewegwijzerde fietsroute voor groot en klein langs de 22 Brusselse gemeenschapscentra.

Sportievelingen, cultuurliefhebbers, gezinnen, maar ook mensen die voor het eerst de fiets nemen in Brussel kunnen deelnemen aan De Binnenband/Brucyclons. Een parcours van 1 tot 74 km leidt je doorheen de 19 Brusselse gemeenten.

Dit initiatief promoot niet alleen het fietsen in Brussel, maar zet die dag ook Cultuurcentrum Brussel en de activiteiten van de gemeenschapscentra in de kijker. De Binnenband - Brucyclons is een uniek concept dat cultuur, sport en (zachte) mobiliteit samenbrengt in een uitzonderlijke route.

De Binnenband/Brucyclons is een initiatief dat naadloos aansluit bij het idee van Autoloze zondag. Door de keuze voor een route langs rustige wegen, kunnen mensen ook op andere momenten kiezen voor de fiets als vervoermiddel op hun ontdekkingstocht in Brussel en/ of langs de gemeenschapscentra. Zo wordt fietsen in Brussel nog een stuk aangenamer.

Praktisch

Deelnemen aan De Binnenband/Brucyclons op Autoloze Zondag is gratis. Vertrekken kan tussen 10 en 17u aan één van de 22 gemeenschapscentra die je op die dag welkom heten. Je krijgt er de fietskaart waar het parcours op aangeduid wordt.

Deelnemers maken bovendien kans op leuke prijzen door de spaarkaart te laten afstempelen in de gemeenschapscentra.

Bekijk de foto's