Fietstocht voor beter fietsnetwerk tussen Brussel en de rand

04/07/2015 - - Brussels Gewest

Fietsnetwerk laat op zich wachten

Het Fiets-GEN (Gewestelijk Netwerk) verbindt Brussel en de rand, en staat al sinds 2012 op papier. In de praktijk is er echter nog veel werk.

Dit fietsnetwerk betekent een enorm potentieel voor het recreatief en woon-werkverkeer. Daarom vragen de Fietsersbond, Bral, GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens, Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei en Grenzeloze Schelde aan de gemeenten en gewesten om dringend werk van dit fietsnetwerk.

Versterk onze boodschap en wees erbij: je kan op 7 mei 2015 meefietsen tot op het fietsontbijt, waar de pers en bevoegde politici zijn uitgenodigd en we onze eisenpakket overhandigen.

Fiets mee langs de Kanaalroute

Actie 'Brussel-Halle-Brussel': fietstocht langs de Kanaalroute

De Kanaalroute verbindt Halle, Brussel en Vilvoorde en is de hoofdslagader van het Fiets-GEN. Deze route, die zelfs deel uitmaakt van het Europese fietsnetwerk EuroVelo, is nog steeds niet voltooid.

Zet druk & fiets mee op donderdag 7 mei 2015

Steun onze oproep en fiets mee tot aan het fietsontbijt. Afspraak aan een van de 2 vertrekpunten of op het fietsontbijt:

De Fietsersbond lobbyt verder

Achter de schermen werkt de Fietsersbond samen met het Brussels Gewest en de Provincie Vlaams-Brabant.

Op lokaal niveau werken haar afdelingen uit Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw nauw samen. Zij stelden een dossier op met de sterke en pijnpunten langsheen de Kanaalroute. Vooral op het zuidelijke deel van de Kanaalroute, op Vlaams grondgebied, en op het grondgebied van Brussel is er veel verbetering nodig.

Meer informatie

Meer informatie over het Fiets-GEN

Een overzicht van studies en recreatieve tips