Heb jij een #FietsVrij in Lier?

29/03/2022 - Antwerpen - Lier

Zoals elke al dan niet fervente fietser weet, helpt een (goed onderhouden) fiets je vlot, duurzaam en gezond op weg voor korte of ook iets minder korte verplaatsingen. Je kan best wel wat meenemen ook. Maar fietsen is ook geweldig voor mentaal welzijn, voor sociale contacten, om te genieten. Een ding is belangrijk en niet voor iedereen evident: een fiets...

Heb jij nog ergens een fiets staan die weg mag? Misschien kan je er iemand gelukkig mee maken!

Volwassenfietsen

Via het Fietspunt Lier (vzw Werkmmaat) worden fietsen opgeknapt en via vzw Mondiale Werken en enkele andere sociale organisaties ter beschikking gesteld van vluchtelingen en kansengroepen. Ook Stad en OCMW Lier doneert weesfietsen langs deze weg.

Een fiets binnenbrengen kan tijdens de openingsuren (weekdagen van 7 tot 19u) bij het Fietspunt, of je kan contact opnemen met MoWe Fietsdepot.

Kinderfietsen

Met kinderfietsen kan je terecht bij Lier op Wielekes. Fietsjes worden opgeknapt en opgepoetst. Zo kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar er terecht voor een fiets op maat voor een vast jaarbedrag van 35 euro of 7 euro aan kansentarief.

Voor een afspraak om een kinderfiets te schenken, of om een te gebruiken, kan je contact opnemen.

Ook op heel wat andere plaatsen kan je fietsen een tweede leven geven en daarmee anderen niet alleen aan mobiliteit, maar ook vrijheid en wat geluk helpen. Locaties vind je via #FietsVrij.