Help jij Lierenaars mee op de fiets?

28/03/2022 - Antwerpen - Lier

Fietsen is voor veel Lierenaars en Hooiktenaars evident. Van jongs af aan hebben zij de vaardigheden opgedaan om te fietsen en zich zo veilig, gezond en duurzaam in het verkeer te begeven. Maar niet iedereen kan al fietsen. Voor volwassenen is dit soms nog een grote uitdaging, terwijl het wel een belangrijke ‘trap’ zou kunnen zijn zodat ook zij overal vlot geraken en hun horizon kunnen verruimen.

Vrijwillige coaches gezocht

Ben jij een fervente fietser die graag anderen op weg wil helpen? Heb je tijd om gedurende vijf weken op een vast moment nieuwe fietsers op weg te helpen met de nodige vaardigheden en hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven?

In 2022 en 2023 hebben we al enkele reeksen fietslessen georganiseerd, heel fijn om zien hoe de nieuwe fietsers alles oppikken en ervan genieten ook. In april en mei 2024 voorzien we een nieuwe reeks met lessen. Help jij graag mee?

Stel je kandidaat om vrijwillig fietscoach te worden!

We spreken dan verder praktisch af, zullen je ook een kleine opleiding aanbieden en verder begeleiden, zodat je weet hoe je nieuwe fietsers zo vlot mogelijk op weg helpt. Werkmmaat zorgt voor praktische ondersteuning.

Ook buddy's welkom

Heb je niet echt tijd om dit op een vaste basis te doen, maar wil je wel nieuwe fietsers verder op weg helpen? Dan kan je ook fietsbuddy worden. Je helpt hen soms verder wegwijs, ook met praktische zaken en weetjes, maar ook gewoon in het vinden van fietsplezier. Zodat het niet alleen bij 'leren fietsen' blijft, maar ook meer doen met de fiets en vooral blijven fietsen.

Laat ons weten dat je fietsbuddy wil worden!

Stuur onze oproep voor coaches en buddy's zeker ook door aan je fietsende vrienden, buren, familie... Voor vragen kan je ons ook altijd contacteren.

Tegelijk met de praktische fietslessen, zullen deelnemers via Ligo regio Mechelen ook theorielessen fietsen en verkeer krijgen. Zo kunnen ze in enkele weken vlot op weg worden geholpen. Omdat fietsen niet alleen mensen mobiel maakt op de meest duurzame en gezonde manier, maar ook goed is voor mentaal welzijn, om de omgeving te ontdekken en sociale contacten versterkt.

Deze fietslessen voor volwassenen zijn een gezamenlijk initiatief van Stad en OCMW Lier, Ligo regio Mechelen, Werkmmaat, Mondiale Werken regio Lier en Fietserbond Lier en wordt ondersteund door het Jobatelier en de deskundige mobiliteit van Igemo.

Lierenaars zonder voldoende middelen voor een eigen fiets wordt een bezorgd via het project Fietsdepot van vzw Mondiale Werken regio Lier ism. Werkmmaat. Heb je zelf een fiets die weg mag? Laat het hen weten, zodat iemand ermee op weg geholpen kan worden.