Nieuwsbrief 2022

20/02/2022 - Antwerpen - Boechout-Vremde

Beste fietser,

We hebben het laatste jaar niet zoveel gecommuniceerd. Niet dat we volledig hebben stilgezeten, maar evenementen of acties plannen waren moeilijk. Dit jaar willen we draad terug opnemen.

 

Azura jaarfeest

Eindelijk is het zover! Na drie jaar kunnen we weer een Azura Jaarfeest vieren.

Vrijdag 11 maart 2022, 19.30u: Zaal De Hamer, Della Faillelaan 21, Aartselaar.
Fietsersbond Azura is de samenwerking van de afdelingen van de Antwerpse Zuidrand: Edegem, Hove, Mortsel, Kontich-Waarloos, Lint, Boechout-Vremde, Borsbeek.

Programma:

Spreker Annekatrien Verdickt (Filter-Café-Filtré): ‘De straat op kindermaat’. Met focus op fietsen naar school en kansen voor kinderen om zich vrij te bewegen
Pauze
Werner Lievens: Demo van de meetfiets
Ludieke kwis met Tom Verbraeken (trofee fiets-gps t.w.v. 200€)

Zoals altijd is er drank, hapjes en een gezellige babbel.

Schrijf je hier in als je er dit jaar bij wil zijn.

Niet te missen!

 

Acties Fietsersbond Boechout-Vremde 2022

Applausactie

De applausactie gaat dit jaar door op vrijdag 3 juni. En dat is niet toevallig wereldfietsdag. Zowel voor de fietsers als de applaudiseerders is dit een heel hartverwarmende actie. We staan hiervoor in de ochtend op onze vertrouwde plek aan het station. Geïnteresseerd om mee te applaudisseren, laat het ons weten.

Jaarmarkt

We doen het niet elk jaar, maar dit jaar gaan we terug met een kraampje aanwezig zijn op de jaarmarkt. Meer info volgt later op het jaar.

Verlichtingsactie

Eind oktober organiseert de Fietsersbond een campagne rond fietsverlichting. Dat is om evidente redenen belangrijk. Met een goede fietsverlichting verlaag je zienderogen de kans om aangereden te worden. We zouden graag meedoen maar zoeken hiervoor nog vrijwilligers om te helpen. Heb je interesse laat ons dan iets weten.

Oproep voor medewerkers

In het verleden waren we meestal met 5 bestuursleden, al veranderde de samenstelling soms. Momenteel zijn we echter teruggevallen naar 3 mensen. En dat is betrekkelijk weinig wanneer je iets wil organiseren. Naast acties zoals hierboven, zetten we ons ook in voor de verbetering van de fietsinfrastructuur door feedback te geven naar de gemeente en gewest, tweejaarlijks fietsweekend, doorsturen van nuttige informatie zoals evenementen in de buurtgemeenten, ... tot en met het ophangen van pijlen richting vaccinatiecentrum.
We zijn dan ook op zoek naar nieuwe mensen die graag ons team willen versterken. We vergaderen zo ongeveer een vijftal keer per jaar. Heb je interesse, laat ons dan iets weten.

Fietsersbond Boechout-Vremde
meer mensen veilig op de fiets