Ook trek in een fietsenrek?

15/11/2023 - Antwerpen - Herentals

Op de Molenvest, aan het Begijnhofpark, in de Nederrij, Nieuwstraat, Stadspoortstraat, Gildelaan,... Op heel wat plaatsen in Herentals werd de afgelopen tijd extra fietsenstalling geplaatst. Een positieve evolutie. Elke Herentalse fietser kan zo steeds vaker haar of zijn trouwe bondgenoot veilig en handig stallen, zonder daarbij overlast te veroorzaken voor een andere weggebruiker. Bovendien, als mensen hun fiets niet veilig kunnen parkeren, worden ze ontmoedigd. Ofwel komen ze de volgende keer terug met een ander vervoermiddel, ofwel fietsen ze de volgende keer naar een andere winkel, bakker, enz.

Het is dus dubbel slim om te investeren in goede fietsenstallingen. Je doet niet alleen het aantal fietsverplaatsingen stijgen, maar ook de omzet van handelaars en ondernemingen in Herentals.

Mis jij nog goede fietsenstalling op een bepaalde locatie in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven? Bij de bakker, de supermarkt of bushalte misschien? Laat het ons weten. Stuur een mailtje naar herentals@fietsersbond.be. Wij verzamelen alle suggesties en bezorgen ze aan het Herentalse stadsbestuur of trekken ermee naar de betrokken ondernemer.