Parkeer je fiets en WINkel!

22/04/2016 - Vlaams-Brabant - Halle

Parkeer je fiets en WINkel!

PERSTEKST: Fietsersbond Halle lanceert campagne voor betere fietsenstallingen aan handelszaken

Waar kan ik mijn fiets veilig en gemakkelijk stallen terwijl ik winkel? Een veelgestelde vraag van de steeds talrijker wordende fietsers die hun inkopen met de fiets wensen te doen. Om handelaars van Halle aan te zetten tot het plaatsen van meer en betere fietsenstallingen, organiseert Fietsersbond Halle tot 30 juni de campagne ‘Parkeer uw fiets en WINkel’. De fietsers worden uitgenodigd om hun mening te geven over de fietsenstallingen en kunnen hierbij een leuke prijs winnen.

Fietsersbond Halle heeft een 30-tal handelszaken geselecteerd voor de actie “Parkeer je fiets en WINkel”.  Bedoeling is de handelaars, die over een eigen autoparking beschikken, te stimuleren om hun parking uit te rusten met voldoende, comfortabele en veilige fietsstallingen. Handelaars hebben er baat bij om fietsers als klanten zo goed mogelijk welkom te heten. Talrijke studies tonen aan dat fietsers goede of zelfs betere klanten zijn. Ze komen vaker en kopen meer lokaal. Op deze manier verdienen handelaars hun investering dubbel en dik terug. En als meer mensen per fiets winkelen, verbetert ook de bereikbaarheid van de winkels voor niet-fietsers. Een win-win-win situatie, iedereen tevreden dus.

Hoe verloopt de campagne?

Zowel een vakjury van de Fietsersbond als de fietsende klanten beoordelen de fietsenstallingen van de geselecteerde handelszaken. Het aantal, comfort en veiligheid zijn de belangrijkste criteria. De best scorende handelszaak krijgt de award ‘fietsvriendelijkste zaak van Halle’. Daarnaast wordt er ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan de winkel die plannen heeft om de fietsvoorzieningen in de nabije toekomst te verbeteren. De fietsers die deelnemen aan de online enquête maken kans een fietstassen set van het merk Ortlieb (ter waarde van 140 EUR) te winnen, zodat ze in de toekomst nog gemakkelijker hun boodschappen kunnen vervoeren.  

De actie loopt tot 30 juni 2016. Vanaf nu kan online gestemd worden op www.fietsersbond.be/halle.  In september worden de winnende handelszaak en de winnaar van de fietstassen set bekendgemaakt aan het publiek in aanwezigheid van de pers.

Bij de foto: De nieuwe fietsenstalling aan het Sint-Mariaziekenhuis, die er mede op vraag van de Fietsersbond is gekomen, is een uitstekend voorbeeld van hoe het kan. Overdekt, aangeduid, netjes en goed uitgerust om de fiets comfortabel vast te maken aan het frame.