Sint-Niklase fietsersbond bezoek fietsstad Deinze

25/04/2024 - Oost-Vlaanderen - Deinze

Op een frisse zaterdagmiddag 20 april 2024 verzamelden leden van de Fietsersbond van Sint-Niklaas zich voor een boeiend avontuur: een verkenningsmissie naar Deinze om het fietsbeleid van de stad te verkennen. Met Deinzes reputatie als herhaaldelijk bekroonde fietsstad was het de perfecte gelegenheid om te zien hoe deze stad haar fietsinfrastructuur heeft ontwikkeld en verbeterd.

Gedurende de dag werden ongeveer vijftien verschillende locaties bezocht, variërend van voorbeeldige fietspaden tot gebieden waar nog werk aan de winkel was. Leden kregen de kans om de sterke punten van Deinzes fietsnetwerk te ervaren, evenals de uitdagingen waarmee de stad nog steeds te maken heeft.

Terwijl de namiddag ten einde liep, werd er al gesproken over plannen voor het volgende jaar: een tegenbezoek van de Fietsersbond Deinze aan Sint-Niklaas, om ervaringen en ideeën uit te wisselen en samen te werken aan het verbeteren van het fietsen in beide steden.

Voordat ze huiswaarts keerden, brachten de fietsliefhebbers nog een bezoek aan de fietsbieb Op Wielekes, waar ze konden genieten van een laatste dosis inspiratie en gezelligheid. En met een voldaan gevoel en nieuwe inzichten namen ze de trein terug naar huis, klaar om de opgedane kennis en ervaringen te delen en te gebruiken om hun eigen fietsgemeenschap te verbeteren.

Hieronder wat sfeerfoto's.