Bike to Work

Voordelen voor werknemers

Combinatie fiets en trein
  • 's Morgens kom je met een helder hoofd op je werk aan en na de werkdag kan je lekker ontstressen
  • Je spaart tijd door je verplaatsing en je portie sport en beweging te combineren
  • Wie dagelijks fietst, leeft gemiddeld 2,5 jaar langer
  • Je bent fitter, gezonder en voelt je beter in je vel
  • Ook één of twee dagen per week fietsen helpt al!

Hoe ver?

Afstanden tot 5 à 7 km vinden de meeste mensen aangename fietsafstanden. Woon je verder van je werk?

  • Met een elektrische fiets wordt 10 tot 20 km ook relaxed en blijf je toch in vorm
  • In combinatie met het openbaar vervoer en evt. een plooifiets of deelfiets combineer je sport en tijd om te lezen/ werken/...
  • Sportievelingen overbruggen makkelijk tot 20 km per rit (dagelijks) of zelfs tot 50 km (één of twee keer per week)

Steun van je werkgever

Met de steun en aanmoediging van je werkgever wordt het enkel nog aangenamer fietsen! Bike to Work biedt extra voordelen, kortingen en advies om je het leven aangenamen te maken.

Voordelen voor werkgevers

Werkneemster op de fiets

Fietsende werknemers zijn gezonder, productiever en minder gestresseerd. Dat betekent meer output en minder ziekteverlof. Je werknemers aanmoedigen om te fietsen en hen hiervoor belonen levert dus heel wat winst op.

Wist je dat de gemiddelde woon-werkafstand slechts 6,2 km bedraagt? En dat meer dan de helft van de stedelijke verplaatsingen per auto korter zijn dan 5 km? Dat zijn ideale fietsafstanden! Er ligt dus nog een enorm groeipotentieel voor het rapen, dat nog groter wordt met behulp van elektrische fietsen, vouwfietsen en de combinatie met het openbaar vervoer. 

Ondernemingen die een fietsvriendelijker personeelsbeleid willen voeren, kunnen aansluiten bij Bike to Work. Ze krijgen dan begeleiding van 7-stappen-actieplan met concrete tips. Hun fietsende werknemers worden extra beloond via een uniek fietspuntensysteem en aangemoedigd met de jaarlijkse zomer- en winterwedstrijd.

Info en deelnemen

Wil je ook een fietspunten inruilen tegen gratis producten en kortingen? Wil je een dienstfiets, een bedrijfsfiets, betere stallingen,... kortom meer beloning en een betere omkadering?

Moedig je werkgever aan om deel te nemen aan Bike to Work: