Fietsersbond met 'een fiets voor iedereen' op de Warmste Week

06/12/2022 - Algemeen

Maar liefst 392.000 huishoudens in Vlaanderen hebben geen fiets in huis (Stadsmonitor 2020). 8% van de Vlamingen heeft geen toegang tot een vervoermiddel (Onderzoek Verplaatsingsgedrag Vlaanderen 2020). Vervoersarmoede is een steeds groter wordend probleem. Zich niet (flexibel) kunnen verplaatsen zorgt voor minder kansen op school, opleiding, werk, sociale contacten of ontspanning. Stijgende prijzen voor mobiliteit duwen meer mensen die het financieel moeilijk hebben in vervoersarmoede.

Een Fiets voor Iedereen!

Fietsen zijn een belangrijk deel van de oplossing: een stadsfiets voor korte ritten, een e-bike voor langere afstanden of een aangepaste fiets voor iemand die minder mobiel is. Met het project 'Een Fiets Voor Iedereen' wil de Fietsersbond mensen in vervoersarmoede een duwtje in de rug geven.

De Warmste Week

Een fiets voor iedereen’ was één van de projecten die gesteund werd door De Warmste Week 2022, dit jaar met kansarmoede als thema.

Ook 'een fiets voor iedereen' steunen? Je kan direct een gift storten op rekeningnummer BE34 7895 8364 6590 van de Fietsersbond vzw met ‘Een fiets voor iedereen’ en je mailadres als vermelding. Voor giften vanaf €40 gestort vóór 31/12/2022 ontvang je een fiscaal attest. Giften gaan integraal naar het aanbieden van fietsen.