Fietsersbond zoekt jonge bestuursleden

29/08/2019 - Algemeen

Kom jij bij de grootste fietsersorganisatie van Vlaanderen en Brussel? 

 

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel. Met 23.000 leden en 900 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor veilig fietsen, voor een echt fietsklimaat. We voeren acties, lobbyen voor beter fietsbeleid, auditen de kwaliteit van de fietsroutes (Meetfiets) en helpen meer mensen op de fiets naar het werk (Bike to Work). 

Om onze Raad van Bestuur uit te breiden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwillige bestuurders die mee onze droom willen realiseren: een veilige fietsomgeving voor iedereen. Specifiek zoeken we vier mensen met een warm hart voor de fiets, die graag mee nadenken over hoe een organisatie draait en communiceert.

Jouw profiel?

  • Je bent gedreven om mee de droom van de Fietsersbond te realiseren
  • Je bent zelf een jonge fietser (20-40j.) of hebt affiniteit met een jonge doelgroep door ervaring
  • Je hebt zelf ook ervaring en kennis van een van de volgende gebieden: marketing/communicatie, beleidswerk, financieel, personeelsbeleid, ledenwerking of vrijwilligerswerking

Herken je je hier niet helemaal in maar toch goesting om mee te werken? We nodigen jou uit om ons te vertellen wat jouw bijdrage kan zijn! 

Ons aanbod?

  • Een fijne organisatie van enthousiaste medewerkers met een geëngageerde Raad van Bestuur. 
  • De Raad van Bestuur bestaat momenteel uit 7 leden die hun mandaat kosteloos uitvoeren. We vergaderen een zestal keer per jaar, tussen 19 en 22 uur op het kantoor van de Fietsersbond in Brussel (op loopafstand van Brussel Centraal). Tijdens die vergaderingen volgen we de werking van de Fietsersbond op en zetten we de toekomstige koers uit. Mét lekkere hapjes en drankjes.

Interesse?

Voel je je geroepen om de grootste fietsersorganisatie van Vlaanderen en Brussel mee te besturen? Of ken je iemand die dat goed zou kunnen? Geef ons een seintje of bezorg hem of haar deze oproep!

Jouw brief en CV bezorg je vóór eind september 2019 aan Dirk Bauweleers, voorzitter Raad van Bestuur via dirk.bauweleers@telenet.be

Meer weten over de Raad van Bestuur? Stuur een mailtje naar info@fietsersbond.be.